בית המשפט השלום בחדרה הורה לשחרר חשוד מפרדס חנה בן 32 שנחשד בפריצות ל-3 בתים באותו היום וגנב מהם רכוש.
השתלשלות הפרשה החלה כאשר לפני יותר משבועיים נפרצו בפרדס חנה שלושה בתים באותו היום ומהם נגנב רכוש רב. כעבור כעשרה ימים החליטה המשטרה לעצור את החשוד דמות המוכרת למשטרה וזאת על פי מזכר ובו עדות בודדת שנאספה על ידי המשטרה דבר שהביא ככל הנראה למעצר שווא של החשוד.
במשטרה סברו שהמזכר שבידה ובצירוף גם עברו של החשוד הם עילה מספיק מוצדקת כדי לעצור אותו ולייחס לו את העבירות המדוברות. בדיון שהתקיים אתמול בבית המשפט ניסה נציג המשטרה להסביר מדוע חלף זמן רב מיום ביצוע המעשים ועד למעצרו של החשוד וטען כי נעשו מספר ניסיונות לאתר את החשוד ולהביא למעצרו מהר יותר אך נסיונות אלה לא הצליחו. עוד עולה מהדיון כי מרגע מעצרו שמר החשוד על זכות השתיקה בחקירותיו.
עו"ד מרון רוזנטל סניגורו של החשוד. (צילום: שלומי גבאי)
במהלך הדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרו של החשוד הטיח סניגורו עו"ד מרון רוזנטל בנציג המשטרה טענות קשות על הדרך בה הוא נעצר ועל אופן החקירה שניהלה המשטרה בתיק כולו ולפיכך הוא ביקש מבית המשפט לשחרר את מרשו לאלתר.
לאחר ששמעה את הצדדים, קבעה השופטת פנינה ארגמן בהחלטתה, שמעצרו של החשוד מבוסס על מזכר בודד שאינו קשור כלל לחשוד והביעה פליאה על כך שחלפו ימים רבים מאז תחילת הפרשה והמשטרה לא מצאה לנכון לפתח את החקירה כדי שיהיו בידה ראיות מבוססות יותר הקושרות את החשוד לעבירות המיוחסות לו. עוד אמרה השופטת ארגמן, כי לא ראוי היה לעצור את החשוד כלל ולפיכך היא הורתה לשחררו מיד בערבות של שלושת אלפים שקלים.
עו"ד מרון רוזנטל אמר בסיום הדיון: "צר לי שמשטרת חדרה שמה לה למטרה את מרשי כיעד. למרות שלא היתה למשטרת חדרה ולו פיסת ראיה או חשד סביר שמרשי מעורב בהתפרציות ולכן לא היתה עילה כלל להביאו לבית המשפט ולבקש את הארכת מעצרו!!! בית המשפט אינו חותמת גומי של משטרת ישראל וטוב שכך".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".