פרשת תרמית "העוקץ הליטאי" - הקורבנות אזרחים מוצא רוסי
שלומי גבאי יום רביעי,
9 בספטמבר 2015, 18:43
המשטרה מזהירה כי מדובר בכנופייה שגורמת לאזרחים ותיקים ממוצא רוסי לשלם כספים כאמור במירמה ומנצלים את תמימותם של קורבנותיהם. עד כה נקתבלו 11 תלונות ובהם גם מחדרה ומהאזור.
במשטרת מחוז חוף מתנהלת חקירה במחלק הונאות חוף שקיבלה את הכינוי "העוקץ הליטאי" שעינינה כנופייה אשר בתרמית גורמת לאזרחים ותיקים ממוצא רוסי לשלם כספים כאמור במירמה ומנצלים את תמימותם של קורבנותיהם.
פרשייה זו כבר נחקרה בעבר לפני כשנה ופסקה, אך בימים אלה התעוררה שוב וזאת לאחר שהתקבלו תלונות חדשות בפרשיה. בעקבות כך המשטרה יצאה בקריאה לציבור ובה היא שבה ומבקש באמצעות אמצעי התקשורת להזהיר את הציבור המדובר על מנת שלא יפלו בפח.
מהחקירה עולה כי חברי הכנופיה פועלים על פי שיטה קבועה ובה הם עוקצים את הקורבנות ומוציאים מהם במרמה אלפי שקלים באמצעות השיטה הפועלת כך: בדר"כ מקבל הקורבן שיחת טלפון מחו"ל (מליטא) , שמוסר לקורבן כי בנו או בתו מעורבים בתאונת דרכים קשה שהתרחשה בחו"ל והם אשמים בה. בדר"כ הם מאתרים קורבנות שילדיהם שוהים בחו"ל בזמן הזה.
בשלב השני המטלפן מציע לקורבן שירותי עו"ד אשר יגיע לביתם ויסייע להם להחלץ מתביעה אפשרית. לאחר מסירת המידע הראשוני לאחר מכן ובתוך כחצי שעה לערך מקבלת שיחת הטלפון מתייצבים חברי הכנופייה בבית הקורבן וכאמור במירמה מקבלים מהקורבן כסף (במרמה ע"ח שכר טירחה כביכול ונעלמים.
עד כה נקתבלו 11 תלונות ובהם גם מחדרה ומהאזור. בכל אחד מהמקרים חברי הכנופיה גבו סכומי כסף שונים הנעים בין מאות לאלפי שקלים .
במהלך התרמית המטלפן מציע לקורבן שירותי עו"ד. (צילום: רון איתן)
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".