רעידת אדמה פוליטית בעיריית חדרה - "זהות יהודית" פורשת
רון איתן יום שלישי,
1 בספטמבר 2015, 22:14
השותפה הבכירה של ראש העיר צביקה גנדלמן, "זהות יהודית", פורשת מהקואליציה. אמש בשעות הערב מסרו חברי הסיעה מכתב התראה לגנדלמן בטרם הפסקת חברותם בהנהלת העיר.
במכתב שעליו חתומים שלושת חברי מועצת העיר מטעם "זהות יהודית" נאמר כי בכוונתם להתפטר בתוך 24 שעות במידה וגנדלמן לא יענה לתביעתם. עד לשעה זו לא נתקבלה תגובתו של גנדלמן למכתב ולפיכך הפיטורים נכנסו ככל הנראה לתוקף.
לאחרונה, התגלעו חילוקי דעות קשים בין ראש העיר לסגנו שבהם ביטון לא תמך במדיניותו של ראש העיר והפר את המשמעת הקואליציונית. האחת דנה בחוק השבת, והשניה היתה בועדת המכרזים לאיתור מנהלת אגף החינוך בעירייה כאשר ביטון תמך בבחירתה של לאה אבוטבול למנהלת אגף החינוך וזאת בניגוד לעמדתו של גנדלמן שתמך בבחירתה של מיכל שקד.
לפלאשנט נודע, כי הערב פינה ביטון את משרדו בעירייה וזאת לאחר שלא נתקבלה כל תגובה מצידו של גנדלמן.
מתוך ידיעה שהשותפות הקואליציונית בין "זהות יהודית" וראש העיר עומדת להתפרק, הודיע גנדלמן ביום ראשון השבוע לבועז ביטון המשמש כיו"ר סיעת ש"ס במועצת העיר, על החלטתו למנותו למשנה לראש העירייה. המינוי יאפשר לביטון להשתתף בפורום סגני ראש העיר, במסגרתו מתקבלות ההחלטות על מדיניותה של העירייה.
מכתב ההתפטרות של חברי "זהות יהודית" שנמסר לראש העיר. (צילום: רון איתן)
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.