ערב פתיחת שנה״ל התשע״ו, כוחות מד"א ברחבי הארץ ערוכים להעניק מענה לכל צורך רפואי שעלול להתעורר ונערכים גם לשנה בטוחה ופונים להורים לרענן את הנחיות הבטיחות בדרך לבית הספר ובחזרתם.
מחר יחזרו מאות אלפי תלמידי מערכת החינוך לבתי הספר, ויפתחו את שנת הלימודים התשע"ו.
במד"א ערוכים לשובם של התלמידים לבתי הספר ולגני הילדים, ועל כן הורה מנכ"ל מד"א לצוותים לגלות ערנות יתר לילדים בדרכים ולהיות ערוכים לענות על כל צורך רפואי שעלול להתעורר, ואף תדרכו את הצוותים להעניק תשומת לב מיוחדת לנהיגת אמבולנסים בקרב מוסדות חינוך ומעברי חציה.
המוקד הרפואי של מד"א להיפגעות תלמידים בבתי הספר ערוך גם הוא לקראת פתיחת שנת הלימודים, אלפי החובשים והפאראמדיקים, העובדים והמתנדבים במד"א שעברו הכשרה מיוחדת מיועדים להעניק מענה רפואי בשעות הלימודים בעת הצורך לתלמידים ולילדים החל מגיל 3, הכפופים לחוק חינוך חינם חובה בעשרות אלפי מוסדות חינוך בהם בתי הספר וגנים בכל ישוב וישוב ברחבי הארץ.
חוצים את הכביש בזהירות בדרך לבית ספר. (צילום: דוברות מד"א)
עם החזרה לספסל הלימודים, מחדדים במד"א את הנחיות הבטיחות לתלמידים, להורים ולאנשי מערכת החינוך:
נהגי הסעות והורים המסיעים את ילדיהם לבתי הספר ולגנים מתבקשים לוודא כי הילדים חגורים וישובים בכיסאות בטיחות המתאימים לגילם וכי חלונות ודלתות הרכב נעולים עם מנגנון בטיחות לילדים במהלך הנסיעה ובתום הנסיעה לסרוק את הרכב ולוודא כי אף ילד לא נרדם ונשכח ברכב.
הורים מתבקשים לצייד את הילדים במזון ובשתייה מספיקים למהלך ימי הלימודים בכלל ובפרט בתקופה הקרובה, בה הקיץ עודו בעיצומו.
נהגים ברחבי הארץ מתבקשים לנהוג בזהירות יתרה ולשים לב לילדים בקרבת הכבישים. שימו לב כי ילדים רבים אינם רואים את רכבכם מתקרב וכי גובהם הנמוך אינו מאפשר להם ראות טובה מספיק. בנוסף, שימו לב שלא לעקוף אוטובוסים והסעות תלמידים העוצרים לצד הכביש ומורידים ילדים.
הורים- תרגלו עם ילדיכם את הדרך הבטוחה לבית הספר וממנו, וכן וודאו כי הוא יודע לחצות כבישים ומקומות הומי אדם בעצמו. זכרו, ילד עד גיל תשע זקוק לליווי מבוגר בדרכו לבית הספר וממנו.
במד"א מבקשים מהורים המסיעים את ילדיהם לבתי הספר, להוריד את הילדים בתחנות המתאימות לכך ולוודא כי הם חוצים את הכבישים בבטחה ובמעברי החציה בלבד.
סורקים ומצילים - מתוך מטרה להעלות את המודעות בציבור ולעודד ערנות גבוהה במד"א מבקשים מהציבור לשים לב לרכבים חונים במטרה לאתר פעוטות שחלילה נשכחו ברכב - ובמקרה הצורך לסייע להציל את חייהם.
מנכ״ל מד״א אלי בין: ״כוחות מד"א נמצאים בכוננות הן ביומם הראשון של התלמידים בבתי הספר ובגני הילדים והן לאורך כל השנה. על מנת לאפשר פתיחה בטוחה ככל הניתן של שנת הלימודים אני קורא להורים לרענן את הנחיות הבטיחות לתלמידים בדרכם הלוך וחזור מבתי הספר ופונה לציבור הנהגים לגלות ערנות מוגברת לילדים בכבישים. על מנת שלא לשכוח ילדים ופעוטות ברכב אני מבקש מציבור ההורים ונהגי הסעות התלמידים לסרוק את הרכב ולוודא כי לא נשאר אף ילד ברכב. בשמי ובשם ארגון מגן דוד אדום אני מאחל לכל התלמידים שנת לימודים בטוחה, פוריה ומוצלחת״.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!