חוקרי ימ"ר חוף עצרו חיילת בת 20 מפרדס חנה בחשד לקשירת קשר לביצוע עוון ושיבוש מהלכי משפט בפרשת סחיטת אנשי העסקים בחדרה.
פרשת סחיטת אנשי העסקים בחדרה ממשיכה להסתעף: בית משפט השלום בחיפה, האריך היום ב-4 ימים את מעצרה של תושבת פרדס חנה, חיילת בת 20, שנעצרה אמש ע"י חוקרי ימ"ר חוף בעודה במעצר צבאי בשל נפקדות מהשירות. החוקרים מייחסים לחשודה קשירת קשר לביצוע עוון ושיבוש מהלכי משפט.
החיילת הינה חברתו לחיים של אלי ארביב החשוד המרכזי בתיק שעצור כבר 23 יום. בנוסף, בית המשפט השלום בחיפה האריך היום בפעם השלישית את מעצרו של תושב חדרה בן 18.5 עד יום שני הקרוב.
החוקרים מייחסים לחשודה קשירת קשר לביצוע עוון ושיבוש מהלכי משפט. (צילום: שלומי גבאי)
כרמלה ארביב, ששתיים מבניה עצורים בתיק ובנוסף בן נוסף שנעצר ושוחרר לאחר שהמשטרה ניהלה אחריו מרדף שבסיומו הוא התמנגש עם האופנוע שבו נסע בניידת משטרה אמרה: "המשטרה תקועה עם החקירה והחוקרים מנסים בכל דרך לשבור את אלי שלא משתף פעולה עם החוקרים ולכן כאמצעי לחץ הם עצרו את זוגתו בתקוה שהמעצר שלה ישבור אותו וכתוצאה מכך הוא יחל לענות לשאלות החוקרים".
"אין לי ספק", היא מוסיפה ואומרת: "שהבנים שלי חפים מפשע וכמו שאושר השתחרר גם האחים שלו יהיו בקרוב מאוד בבית. החוקרים מחזיקים את אלי בתנאים קשים מעירים אותו באמצע הלילה לחקירות ומעבירים אותו לבתי סוהר שונים פעמים רבות כדי להקשות עליו. זאת לא התנהגות תקינה וככה לא מנהלים חקירה. אם הוא עצור הרבה ימים ולחוקרים יש ראיות שיגישו כתב אישום ונתמודד איתם בבית המשפט שיעשה צדק בפרשה. ואם בידי המשטרה חשודים שמודים בעבירות שיגישו נגדם כתב אישום ובית המשפט ידון אותם".
עורכי הדין המייצגים את החשוד בן ה-18.5. מימין עו"ד מיקי סיבוני ועו"ד רותם כהן. (צילום: יח"צ)
ביום ראשון הקרוב צפויה המשטרה לבקש מבית המשפט השלום בחיפה את להאריך את מעצרם של ארבעה חשודים נוספים העצורים בקשר לפרשה ונמצאים בידיה.
עו"ד מיקי סיבוני ורותם כהן, המייצגים את הצעיר בן ה-18.5 שמעצרו הוארך היום אמרו בתגובה: "טענות ההגנה ישמעו בין כותלי בית המשפט בזמן ובעיתוי הנכון. מדובר בהארכה מעצר שלישית, ההגנה ביקשה שהדיון יתקיים בדלתיים סגורות ועושה הרושם שחקירתו של מרשי מיצתה עצמה ואנו תקווה שבקרוב ישוחרר".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!