חוקרי ימ"ר חוף פשטו היום סמוך לשעה 4 לפנות בוקר על בית בשכונת נווה חיים בחדרה ועצרו לחקירה צעיר בן 18 בחשד למעורבות בסחיטה בכוח של אנשי עסקים ידועים מחדרה. אחיו הבוגר של החשוד עצור כבר 12 יום בחשד למעורבתו גם בפרשה.
בעקבות רצף האירועים האחרונים שבמהלכם הושלכו רימוני הלם ובקבוקי תבערה לעבר אנשי עסקים מחדרה בני אותה משפחה, פשטו היום לפנות בוקר חוקרי ימ"ר חוף על בית בשכונת נווה חיים בחדרה ועצרו לחקירה צעיר בן 18 בחשד למעורבות בפרשה. לאחרונה הושלכו במספר מקרים לעבר בתיהם של אנשי העסקים רימוני הלם ובקבוקי תבערה וכמו כן הוצתו גם כלי רכב שבבעלותם.
בית משפט השלום בחיפה, האריך היום בפעם השלישית בשבוע ימים את מעצרו של אחיו הבוגר בן ה-21 של החשוד המיוחסות גם לו עבירות דומות. בנוסף מייחסים חוקרי הימ"ר לשני האחים עבירות של סחר בסמים מסוכנים. במהלך הפשיטה הבוקר תפסה המשטרה את אחד מכלי הרכב שבבעלותם.
מהדיונים שהתקיימו היום בבית המשפט השלום בחיפה עולה, כי אחד מבני משפחת העסקים הגיש לאחרונה תלונה ובה פירט כי הותקף על ידי החשודים. מהתלונה עולה כי קיים קשר המצביע על הזיקה בין החשודים לעבירות הסחיטה. האח הבוגר העצור כבר 12 יום מקפיד עדיין לשמור על זכות השתיקה בחקירה ואינו משתף פעולה עם חוקריו.
החוקרים הציגו בפני בית המשפט חומר סודי. (צילום: שלומי גבאי)
עו"ד רויטל סבג, המייצגת את החשוד הבוגר מחתה בפני בית המשפט כי מרשה מוחזק במעצר וטרם הוטח בפניו משהו ספציפי הקושר אותו לעבירות. לטענתה החוקרים אינם מפרטים באילו אירועים ספצפיים הוא קשור ומה מיוחס לו והאם נלקחו מהזירה מצלמות האבטחה ומהן הפעולות שעשתה המשטרה לבירור העבירות. סבג דרשה מבית המשפט לשחרר לאלתר את מרשה ואף הציעה חלופה שנדחה על ידי בית המשפט.
החוקרים הציגו בפני בית המשפט חומר סודי המצביע לכאורה על מעורבותם של השניים במקרה ההצתה והסחיטה וטענו כי עליהם לבצע פעולות חקירה רבות כשהם נתונים במעצר מחשש שישבשו את החקירה וכי עליהם לאתר חשודים נוספים המעורבים בפרשה. זוהי הפעם הראשונה שבעצם ניתן להבין כי המתלונן בתלונתו קושר באופן ישיר את החשודים לעבירות המיוחסות להם.
בעקבות האירועים האחרונים הזהירה המשטרה את אנשי העסקים כי הם מאויימים והמליצה להם על סל אבטחה מתאים. לפלאשנט נודע כי בבתיהם של בני המשפחה הוצבו מאבטחים ותוגברו אמצעי האבטחה.
מקורב לאחים שנעצרו אמר: "המשטרה מבצעת מעצרי שווא מכיוון שיש לחץ ציבורי ותקשורתי בתיק הזה. הבלשים שהגיעו לבית המשפחה לפנות בוקר התנהגו בברוטאליות וגרמו להרס בביתם. האחים כלל אינם מכירים את המתלונן ומעולם לא פגשו אותו. אנחנו בטוחים כי כאשר המשטרה תרד מהעץ עליו טיפסה הם ישוחררו ללא כל אשמה".
עו"ד רויטל סבג המייצגת את האח הבוגר (צילום: ינאי רוחבה)
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".