קבוצת יזמות לנוער הפועלת במסגרת יחידת הנוער בגבעת אולגה, אספה מתכונים מתושבי השכונה וליקטה אותם לספר חגיגי, המוצע למכירה כשי לחגים.
קבוצת היזמות העסקית, הפועלת במסגרת יחידת הנוער במתנ"ס גבעת אולגה, הפיקה ספר מתכונים חגיגי בשם "אולגה מבשלת". המיזם נועד לקדם בני נוער בגבעת אולגה, וכל ההכנסות מהמכירות (15 שקלים לספר) יהוו שכר לבני הנוער שהשקיעו שעות עבודה רבות בהפקת הספר.
לדברי מנהלת יחידת הנוער בגבעת אולגה, מירב סעדיה, בחודשים האחרונים עסקה קבוצה של נערות במיזם הייחודי.
לאחר שורה של מפגשים לגיבוש הרעיון, וכן הכשרה ביסודות הגרפיקה ועיצוב הספר, יצאו הנערות לרחבי השכונה, נפגשו עם תושבים, ובמשך מספר שבועות ליקטו ואספו מתכונים מסורתיים שונים, טעימים וקלים להכנה.
בימים אלה מציעה הקבוצה למעסיקים לרכוש את ספר המתכונים. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
הנערות ערכו את המתכונים, עיצבו, וקיבצו אותם לספר בישול המשקף את אופייה המרתק והמגוון של השכונה, ובעיקר את החמימות של תושביה.
סעדיה: "המיזם מעניק תחושת מסוגלות, משמעת תעסוקתית וביטוי עצמי לכל נערה, בתפקידים השונים בקבוצה. לכן יש למיזם חשיבות רבה ככלי להכנת הנערות לחייהן הבוגרים".
בימים אלה מציעה הקבוצה למעסיקים לרכוש את ספר המתכונים לקראת ראש השנה ולהעניקו לעובדיהם כשי לחג. "ראש השנה מעולם לא היה טעים יותר", מבטיחים בקבוצה.
סעדיה: "אשמח אם מעסיקים ירכשו זאת כשי לעובדים ולמשפחותיהם לראש השנה. כאמור, כל ההכנסות מיועדות לנערות שהשתתפו במיזם, כך שמדובר בשי בעל משמעות חברתית".
יחידת הנוער הפועלת במתנ"ס גבעת אולגה מובילה יוזמות חברתיות שונות שנועדו לקדם את בני הנוער בשכונה.
כזכור, בט"ו בשבט מכרה קבוצת היזמות "בלוט בשבט" מארזי שי של פירות יבשים אשר ההכנסה ממכירתם נועדה להעצמת בני הנוער בשכונה. מיזם זה פועל בהצלחה מספר שנים במסגרת תוכנית מסוגלות תעסוקתית לנוער. בני הנוער אחראים על כל הליכי הפרויקט, החל בבחירת עיצוב האריזות והכנתן בפועל, דרך שיווק אריזות השי וכלה בהליך מכירתן. הכנת האריזות מתבצעת בפס ייצור, כאשר לכל אחד בצוות יש תפקיד בתהליך הייצור. אחד אחראי על סידור הפירות באריזה, שני אחראי על עטיפת המוצר, אחר אחראי על ביקורת איכותו וטיבו של המוצר וכן הלאה. לפרויקט מטרות מגוונות, ביניהן הקניית ערכי עבודה, התמדה, מסירות, עצמאות ואחריות.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".