היחידה ארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל״כ) בלהב 433, עצרה אדם תושב חדרה, עבריין מורשע בתחום הגז שניסה להתחמק מגזר הדין התקדימי שנקבע לו בבית משפט השלום בחדרה.
אגף החקירות והמודיעין להב 433 והיחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית עצרה הבוקר עבריין מורשע בתחום עבירות הגז לאחר שהפר את התנאים שקבע לו בית המשפט בעת גזירת דינו וניסה להסתתר מרשויות החוק.
הודות לחקירה מקצועית ונחושה של להב 433 ויאל״כ ולהליך המשפטי המאומץ של חטיבת התביעות המשטרתית (יחידת תביעות להב 433), גזר לאחרונה בימ״ש השלום בחדרה בהחלטה תקדימית את דינו של תושב חדרה וקבע לו 20 חודשי מאסר בפועל בניכוי תקופת מעצרו, 8 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירה של שימוש פחזני באש או בחומר דליק, קבלת דבר במרמה או שימוש במסמך מזויף, במשך 3 שנים מיום שחרורו מן הכלא וקנס בסך של 20,000₪ או 60 ימי מאסר תמורתו.
ב- 18.1.15 הורשע העצורעל פי הודאתו בביצוע עבירות של שימוש פחזני באש או בחומר דליק, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ושימוש במסמך מזויף. העצור, טכנאי גפ״מ (גז פחמימני מעובה) במקצועו הודה והורשע בכך שבמהלך השנים 2009-2013 בהיותו בעליהן ומנהלן של חברות ״אפרת שירותי גז בעמ״ ו-״היאלי שירותי גז בעמ״- קבלניות משנה של חברת גז גדולה, העסיק את שני אחיו ואדם נוסף לביצוע בדיקות תקינות ומתן שירות לקריאות בעבור חברת הגז, בעוד שמעולם לא הוסמכו כדין ואין בידם רשיונות לעסוק בתחום הגז.
הארבעה ביצעו בשמה של חברת הגז בדיקות תקינות וקריאות שירות שונות בעשרות רבות של בתי אב ברחבי הארץ תוך שימוש ברשיונות מזוייפים ותעודות של טכנאי גפ״מ מזוייפים. הנאשם קיבל במרמה בנסיבות מחמירות שכר בגין שירות לכ-2600 לקוחות בשווי המוערך במאות אלפי שקלים כתוצאה ממצגי השווא האמורים מול חברת הגז שהעסיקה אותו כקבלן משנה.
השופטת ציינה בהחלטתה כי ״הנאשם הודה כי בעשותו את המעשים המתוארים לעיל לא נקט באמצעי זהירות מפני הסכנה הכרוכה באש או בחומר לקיח או נפיץ, כמו גם בעובדה שעבודה שלא על פי כללי מקצוע הגפמ עלולה לגרום לדליפת גז שעלולה להוביל לפיצוץ שעלול לגרום להרס של מבנים ולפגיעות בנפש״.
על מנת לאפשר לנאשם לממש את זכותו להגשת ערעור על גזר הדין, החליט בית המשפט לעכב את תחילת ריצוי עונש המאסר למשך 45 יום (עד ליום 4.9.15) ולשחררו לתקופה זו בתנאים, לרבות מעצר בית ואיזוק אלקטרוני.
בימים האחרונים, לאחר שהתקבלה אינדיקציה בעקבות האזיק האלקטרוני כי העצור הפר את תנאיו, עזב את ביתו ומצוי בבריחה תוך נסיון להימלט מרשויות החוק, ביצעה להב 433 יאל״כ פעילות מאומצת במישור המודיעיני, המבצעי והחקירתי והבוקר אותר העצור כשהוא מסתתר בבית מלון בתל אביב וכאמור עצרה אותו היחידה. בכוונת היחידה לבקש עיון חוזר בהחלטה לדחות את כניסתו למאסר.
למותר לציין, כי המשטרה רואה בחומרה ביצוע עבירות בתחום הגז שיש בהן כדי לסכן את שלומו ובטחונו של הציבור ותמשיך לפעול בנחישות כנגד עבריינים בתחום בשיתוף עם כלל גופי האכיפה והגורמים הרלוונטים.
העצור אותר כשהוא מסתתר בבית מלון בתל אביב. (צילום: שלומי גבאי)
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.