מגבירים את המודעות לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
מירית אזרחי יום ראשון,
2 באוגוסט 2015, 17:36
עיריית חדרה מקיימת הדרכות לעובדיה במטרה להעלות את המודעות לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ולהנגיש את השירות במשרדי ומתקני העירייה.
עיריית חדרה מקיימת הדרכות לעובדיה, בכל האגפים והמחלקות, במטרה להנגיש את השירות הניתן בעירייה לתושבים עם מוגבלות.
ראש העיר צביקה גנדלמן מינה את מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון לממונה הנגישות ברשות, כדי להוביל את הנגשת הרשות.
לדברי מנכ"ל העירייה, יש חשיבות רבה להעלאת המודעות לנושא הנגישות בקרב עובדי הרשות, והטמעת הנושא אצל כל אחד מעובדי העירייה. בהתאם לכך מקיימת העירייה ימי עיון והדרכות אגפיות שנועדו להכשיר את כל עובדי הרשות למתן שירות נגיש לכל תושבי העיר.
את ההדרכות לעובדי העירייה מובילים רכזת הנגישות הרשותית סיגל הרשקוביץ, אשר מונתה לתפקיד בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות התשנ"ח-1998, ויועץ הנגישות לרשות אלי רונקין מ"נגישות לכל".
עובדי העירייה במהלך ההדרכה להטמעת הנגישות. (צילום: באדיבות העירייה)
לדברי רכזת הנגישות, בעיריית חדרה פועלים לקידום וליצירת נגישות שתאפשר חווית שירות טוב ונעימה לכול התושבים, וביניהם כמובן גם תושבים עם מוגבלות.
מדובר במוגבלויות שונות: בתנועה (נכים, קשישים, עגלות ילדים וכדומה), ראייה, שמיעה, מוגבלות תקשורתית או קוגניטיבית ועוד.
במהלך ההדרכות מסבירים ומדגימים לנותני השירות כיצד להנגיש את סביבת העבודה וכיצד לשרת אדם עם מוגבלות בצורה שתתחשב בצרכיו ותכבד אותו כמבקש שירות.
בין היתר ניתן פירוט כיצד להתאים ולהנגיש מבנים, מוסדות חינוך, פארקים ציבוריים, מוסדות דת, בתי עלמין, חופי רחצה, מדרכות ומעברי חצייה; כיצד לעצב בהתאם את הריהוט (למשל, דלפקי קבלה נמוכים יותר המותאמים ליושבים בכיסאות גלגלים), שילוט והכוונה, מערכות כריזה, הסרת מכשולים ממעברים, הנגשת מידע ועוד.
כמו כן מתודרכים העובדים כיצד לתת את השירות בפועל לאדם עם מוגבלות. למשל, להציע עזרה בהתאם להנחיותיו וללא כפייה; לדבר אליו ולא אל המלווה; לכבד את המרחב האישי שלו; למשוך תשומת לב של אדם עם מוגבלות ראייה או שמיעה באמצעות טפיחה עדינה על השכם או כל גב כף היד; לדבר לאט וברור כדי לאפשר קריאת שפתיים בעת מתן שירות לאדם עם מוגבלות שמיעה; והנחיות נוספות להתנהלות מול ובהתאם למוגבלויות השונות, ובעיקר לזכור שלעתים המוגבלות סמויה מהעין.
על-פי ההגדרה בחוק השוויון, נגישות היא אפשרות הגעה למקום, תנועה והתמצאות בו, שימוש והנאה משירות, קבלת מידע הניתן או המופק במסגרת מקום או שירות או בקשר אליהם, שימוש במתקניהם והשתתפות בתוכניות ופעילויות המתקיימות בהם, והכל באופן שוויוני, מכובד, עצמאי ובטיחותי.
עיריית חדרה פועלת ליישום חוק הנגישות בכל תחומי השירות והחיים בעיר, ואף חתמה על אמנה ייחודית הקוראת להפוך את חדרה לעיר נגישה ומשלבת, ולהבטיח את זכותם של אנשים עם מוגבלות להיות שונים ולזכות בהתאמות הנדרשות לשם השתלבותם בקהילה.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".