פרדס חנה כרכור אחת מ-4 רשויות המובילות בארץ במיחזור
מירית אזרחי יום שלישי,
28 ביולי 2015, 10:09
מהפך המחזור של פרדס חנה כרכור יצא לדרך לפני כשנתיים והתוצאות בשטח סוחפות ומרשימות. השבוע התפרסמו נתוני תאגיד המיחזור תמיר המתייחסים ליישום הרגולציה במיחזור ברשויות המקומיות בארץ.
על פי נתוני תמיר פרדס חנה כרכור היא אחת מארבע הרשויות המובילות במיחזור מבין 194 הרשויות אשר החלו ביישום רגולציית המיחזור. כפי שמציין מנכ"ל תאגיד המיחזור תמיר, קובי דר: "פרדס חנה כרכור הינה אחת מהרשויות המובילות בישראל בנתוני הפרדת פסולת האריזות לפח הכתום בבניה הרוויה ובבתים הפרטיים בעזרת שקיות.
ניכר כי נעשית ברשות עבודת שיווק והסברה נרחבת אשר מובילה לשיתוף פעולה פורה מצד התושבים. בתקופה שבה הרגלי הצריכה של התושבים רק הולכים וגדלים וכתוצאה מכך מתווספות המון אריזות חדשות לשוק, הרשויות המקומיות מובילות מהלך עם תמיר שמייצר פתרון סביבתי חשוב ביותר. תושבי פרדס חנה כרכור שותפים למהפכה של ממש ואני מחכה שכל תושבי הישוב יחשפו למהלך."
ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש, ברך על הנתונים המשמחים והדגיש כי קיימת מודעות גבוהה ונכונות מרשימה של התושבים להיות חלק מוביל ומרכזי בקידום איכות הסביבה בישוב, שיתוף הפעולה היפה של התושבים הוא המפתח להצלחתנו. בשנים האחרונות ניתן דגש משמעותי לקידום סביבה ירוקה ולמיחזור, הרחבנו את פעילותה של מחלקת איכות הסביבה למטרה זו והתוצאות ניכרות בשטח. "
הפחים הכתומים. (צילום: יח"צ)
לדברי געש: " הטמעת המיחזור בישוב הינו תהליך ארוך טווח בו אנו צועדים יד ביד עם התושבים למען מטרה משותפת וחשובה, שמירה על הסביבה שלנו ועל איכות חיינו כיום ובעתיד. אנו קשובים לצרכים ולעיתים לקשיים ועושים מאמץ לספק מענה מהיר ומקצועי. עובדים רבים במחלקות התפעול, שפ"ע ואיכות הסביבה פועלים בכדי להביא להצלחת הפרויקט, ולמתן שירות יעיל לתושבים, בכדי להמשיך ולשמור על פרדס חנה כרכור ירוקה ונעימה עבור כולנו."
הפרדת הפסולת בישוב כוללת נייר וקרטון, הפרדת אריזות, זכוכית והפרדת פסולת אורגנית (הפרדה במקור). לאורך השנתיים האחרונות התגייסה מועצת פרדס חנה כרכור לקידום הדרגתי של הפרדת הפסולת. פעילות זו נערכה לקראת יישום מלא של הרגולציה המחייבת את הרשויות המקומיות לספק מענה מקיף למיחזור בכלל יישובי הארץ.
פרדס חנה כרכור הינה בין הישובים הראשונים שנרתמו לכך, ואף הובילה מהלך ראשון מסוגו בארץ של הפרדת אריזות בעזרת שקיות בבנייה לא רוויה (בשכונות צמודי קרקע). מהלך זה הוכתר כהצלחה משמעותית והודות לכך מיושם גם בישובים נוספים. הצלחה זו הביאה לסיורים מקצועיים המתקיימים בפרדס חנה כרכור אשר מטרתם ללמוד אופן יישום תהליך ההטמעה כפי שבוצע בישוב. בחודשים האחרונים ארחה המחלקה לאיכות הסביבה גם את נציגי המשרד להגנת הסביבה אשר הגיעו להתרשם מאופן הביצוע ומהתוצאות היפות בשטח.
פעילות המיחזור לוותה במהלך של פרסום והסברה נרחב בכל הישוב אשר כלל הדרכה אישית בבתי התושבים בכל שלב ושלב. במקביל קיימו מחלקת איכות הסביבה במועצה והוועדה לאיכות הסביבה אירועים שונים לקהילה המקומית במטרה להמשיך ולהעלות את המודעות לחשיבותם של ערכי איכות הסביבה בחיי היום יום.
יו"ר הוועדה לאיכות הסביבה וסגן יו"ר הוועדה לחינוך חבר המועצה, איציק בוחבוט לוין, ציין כי" קידום המיחזור בישוב עומד על סדר יומה של הוועדה בשנתיים האחרונות. אנו מעניקים דגש להטמעת ערכים אלו כבר מגיל צעיר ומשום כך רבים מאירועי הוועדה מיועדים לקהל המשפחות בקהילה המקומית. נתוני המיחזור הגבוהים מעידים על ההצלחה של כולנו, שינוי הרגלים שמתחיל מהבית ומגייס לשמחתנו את הישוב כולו".
מנהל מחלקת איכות הסביבה פיקוח ואכיפה, אייל שני מוסיף ומזכיר כי : "בהמשך לפעילויות הרבות שמקיימת המועצה לקידום איכות הסביבה, בחודש האחרון יצאה לדרך תחרות יישובית בין כלל הבניינים בישוב (בנייה רוויה)," תחרות הבניין הממחזר". עד כה ישנה היענות יפה לתחרות בשכונות רבות ואף נרשמת עלייה מסוימת בכמות הפסולת הנאספת בפועל למיחזור.
חמשת הבניינים הזוכים יוכרזו במהלך חודש אוקטובר 2015 ויזכו בפרס כספי לשיפור חזות הבניין.
לדברי שני, ניתן עוד להצטרף לתחרות ולהצלחה היישובית. אנו מלווים את הבניינים, מבצעים מדידות ביניים ומדווחים לבניינים על מצבו ביחס לממוצע היישובי. זהו פרויקט בעל ערך מוסף- ירוק, קהילתי אשר בסופו יאפשר שיפור חזות הישוב ושיפור איכות החיים של כלל התושבים."
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".