עיריית חדרה ממשיכה להרוס מבנים שנבנו ללא היתר. מנכ"ל העירייה: "מן הראוי שהתושבים יבינו שהחוק חזר לרחובות העיר ויש סדר בחדרה". בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את עמדת העירייה ואישר הריסה של גדרות אשר הוקמו ללא היתר בחצר בית בחדרה.
בית המשפט נעתר לבקשת העירייה למתן צו ללא הרשעה והורה על הריסת הגדרות.
מדובר בתושבים אשר בנו גדרות וחנייה למכוניתם ללא היתר ותוך כדי פלישה לשטח ציבורי וחסימת החנייה של שכנם. השכן פנה לוועדת ערר ועדת הערר אשר קבעה כי אכן יש להחזיר לידי הציבור את חלק הדרך שסופח בניגוד לדין.
עיריית חדרה דרשה את הריסת הגדרות, ובתגובה פנו התושבים אל בית המשפט לעניינים מקומיים אשר נענה לפנייתם והתנה את מתן צו ההריסה בנקיטת הליכים גם כנגד צדדים שלישיים שלא היו נוכחים בדיון.
העירייה ערערה למחוזי אשר קבע כי התנאי שהציב בית המשפט לעניינים מקומיים לא היה בגדר סמכותו. "בית המשפט אינו מוסמך להורות לרשות מרשויות המדינה לפתוח בהליכים נגד צדדים שלישיים. הסמכות להחליט על פתיחת הליכים מצויה בידי הוועדה לתכנון ובנייה ומי שמוסמך להורות לה להגיש כתב אישום הוא היועץ המשפטי לממשלה ולא בית משפט", קבע בית המשפט המחוזי.
הריסת עמודים. (צילום: באדיבות העירייה)
בהתאם להצעת המחוזי ולהסכמת הצדדים תבצע העירייה את הריסת הגדרות, זו החוסמת את חניית השכן וזו המספחת את השטח הציבורי. התושבים יקימו גדר חדשה על-פי ההיתר, והוועדה תסייע בהסדרת שתי החניות, שלהם ושל השכן, כפי שנקבעו בהיתר המקורי.
בעירייה הביעו שביעות רצון מפסיקת בית המשפט, ואמרו כי העירייה נחושה לאכוף את חוקי העזר ולהרוס כל מבנה לא חוקי שהוקם בעיר.
במקביל להיערכותה להרוס את הגדרות הלא חוקיות, ביצעה העירייה הריסה של 17 עמודי ברזל בגובה של כ-2 מטר בחצר בית משותף שתחמו מבנה לא חוקי שנהרס אף הוא בשבועות האחרונים. ההריסה בוצעה בכפוף לצו הריסה מינהלי, על-ידי טרקטור של העירייה בפיקוח מתפ"א (מנהלת תיאום פעולות אכיפה) והמשטרה.
כזכור, במסגרת אכיפת חוקי העזר בחדרה מבצעת העירייה צווי הריסה נגד מבנים שהוקמו ללא היתר. בחודשים האחרונים נהרסו מספר לא מבוטל של מבנים לא חוקיים, חלקם שימשו למגורים וחלקם לעסקים ללא היתר.
בעקבות האכיפה הבלתי מתפשרת, יותר ויותר תושבים שעברו על חוקי הבנייה מעדיפים לבצע את הריסת המבנים הלא חוקיים בעצמם. במידה ותושבים אינם מבצעים את צו ההריסה, מבצעת העירייה את ההריסה בעצמה בנוכחות משטרתית.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון הדגיש השבוע כי, "ההנהלה הנוכחית אוכפת את חוקי העזר ללא משוא פנים, בנחישות ובעקביות, ומן הראוי שהתושבים יבינו שהחוק חזר לרחובות העיר ויש סדר בחדרה".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!