האגף יצא ליום סיור והכשרה במועצה האזורית חוף אשקלון, במטרה לעמוד על תפקודם של צוותי חירום ברמת השטח, וכיצד מופעל מערך שירותי התמיכה וההתנדבות בשעת חירום ומשבר.
מנהלים באגף הרווחה של עיריית חדרה, הממונים בשעת חירום על צוותי מכלול האוכלוסייה בעיר, יצאו ליום סיור והכשרה במועצה האזורית חוף אשקלון.
בסיור השתתפו מנהלת אגף הרווחה זיוה הימברג, וכן מנהלי מחלקות וסגניהם. באגף מסבירים כי, הסיור הינו תוצר של שיתופי פעולה בין מנהלי אגפי רווחה בארץ לקידום ולמידה של תוכניות התערבות בשעת חירום ומשבר.
מנהל אגף הרווחה במועצה האזורית חוף אשקלון מעוזיה סגל וצוותו אירחו את המשלחת מחדרה שבאה ללמוד על התמודדותם כצוותי רווחה במבצע "צוק איתן". מטרת יום ההכשרה והסיור היה להיפגש עם צוותי החירום וללמוד את תפקודם ברמת השטח, וכיצד הם מפעילים את מערך שירותי התמיכה וההתנדבות לכלל ישובי המועצה בשעת חירום.
מסיירים בעוטף עזה. (צילום: דוברות העירייה)
יום ההכשרה כלל היכרות עם צוות מנהלי מרכז חוסן והמרכז הקהילתי במועצה. הצוות פרש את מערך החירום, הכולל גיוס מתנדבים המהווים צוותי חרום בישובים (צח"י) וסיור במבנה של מרכז חוסן.
בהמשך התקיים מפגש עם מתנדבת פעילה ודומיננטית מהיישוב "נתיב העשרה" שריתקה בהרצאה בה פרשה את מפת האזור דרך סיפורי ההתמודדות של היישוב. בנוסף נערך סיור רכוב ומקיף ביישוב וממרחק נגיעה ועם המון התרגשות צפו האורחים בגבול ישראל עזה הקרוב כל כך לבתי התושבים.
מתנדב פעיל מהיישוב "זיקים" סיפר על התמודדות היישוב עם אירועי "צוק איתן" והחדירה ליישוב, ונערך סיור רגלי להמחיש את החיים בקרבה לגבול החם.
יום ההכשרה היה גדוש במידע הצפוי לסייע לצוות המנהלים מחדרה להיות ערוך ומוכן להתמודדות אפקטיבית ומטיבה עם מצבי חירום ומתן מענה רגשי ותומך בקהילה בשעת חירום.
מנהלת האגף, זיוה הימברג, שאף יזמה את יום ההכשרה והסיור: " אין טוב ממראה עיניים. באנו ללמוד ולהכיר מקרוב מה זאת התארגנות של קהילה בשעת חירום ומה היא כוללת בתוכה. חשוב מאוד להפגיש צוותים שיש להם תפקיד בחירום עם המציאות שבה מתמודדים ישובים במדינתנו . נחשפנו למידע ולסיפורי גבורה מרתקים. אנחנו חוזרים לחדרה עם הרבה תובנות, רעיונות וחומרים למחשבה ".
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.