עיריית חדרה דורשת להפחית את פליטת הזיהום בתחנת הכח
מירית אזרחי יום שני,
1 ביוני 2015, 14:39
סגנית ראש העיר ומחזיקה תיק איכות הסביבה חדווה יחזקאלי, טוענת שחברת החשמל אינה עומדת בתנאים של רישיון העסק ודורשת מהחברה לפתור מיידית את הבעיה של פליטת מזהמים ואבק הפחם.
בעקבות מכתב ששלח מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה לאחרונה למנכ"ל חברת חשמל הדן בנושא פליטות האוויר מתחנת הכח "אורות רבין" בחדרה ובו נטען כי "קיים שיעור תמותה עודף של כ-155 בני אדם בשנה באזור חדרה", שלחה סגנית ראש העיר חדרה יחזקאלי, הממונה על תיק איכות הסביבה, מכתב חמור לחברת החשמל ובו דרישה להפחית באופן מיידי את פליטת המזהמים מתחנת הכוח "אורות רבין" בחדרה.
את מכתבה שלחה יחזקאלי למנכ"ל המשרד להגנת הסביבה דוד לפלר, לממונה על המחוז במשרד הפנים יוסף משלב, יו"ר חברת החשמל יפתח רון-טל ומנכ"ל חברת החשמל אלי גליקמן.
לדברי יחזקאלי, דרישתה להפחתה מיידית של הפליטות מתחנת הכוח נובעת לאור מכתב של לפלר, שהיה יוצא דופן בחומרתו, בדבר עיכוב חוזר ונשנה של פרויקט הפחתת הפליטות בתחנת הכוח "אורות רבין", נסיגה מתוכנית ההסבה של תחנות הכוח הפחמיות בחדרה לגז טבעי, וכן דחיית לוח הזמנים להקמת המשפכים הטלסקופים.
חדווה יחזקאלי. "חברת החשמל נדרשת להשלים בדחיפות את התנאים ברישיון". (צילום: דוברות העירייה)
בדרישתה מציינת יחזקאלי כי, "למרות המפגשים הרבים שנעשו בין עיריית חדרה לבין חברת החשמל בליווי של איגוד ערים לאיכות הסביבה העומד על המשמר לאכיפת התנאים הסביבתיים בתחנת הכוח "אורות רבין", הממצאים בשטח עגומים. עיריית חדרה מוצאת לנכון לקדם אמצעים נוספים להפחתת פליטות אבק פחם מאתר הפחם של תחנת הכוח לעבר העיר חדרה בכלל ולשכונת חפציבה בפרט".
לדבריה, בכוונת העירייה לדרוש מחברת החשמל לבצע פיילוט של גידור אתר אחסון הפחם ברשת המונעת התעופפות חלקי אבק פחם. בנוסף נדרשת שתילה של שדרת עצים בין תחנת הכוח לבין שכונת חפציבה. השדרה אמורה הייתה להיות נטועה כבר לפני עשרים שנה.
עוד נדרשת חברת החשמל להצמיד פקח מטעם איגוד ערים לאיכות הסביבה בשטח תחנת הכוח כנדרש במסגרת רישיון העסק, ולסיים את פרויקט המשפכים הטלסקופיים.
יחזקאלי: "חברת החשמל נדרשת להשלים בדחיפות את התנאים ברישיון העסק כאמור, ועליה לפתור לאלתר את בעיית אבק הפחם מערימות הפחם".
בכתבה שפורסמה לאחרונה בפלאשנט הדן באותו הנושא נמסר מחברת החשמל: "חברת החשמל רואה את פרויקט הפחתת הפליטות פרויקט לאומי בעל חשיבות עליונה ותורם תרומה ישירה לאיכות הסביבה , כל מגה וואט חדש שהחברה מייצרת הוא נקי מהקודם ולכן משקיעה בו סכומי עתק ומאמצים כבירים. עד היום כבר השקיעה חברת החשמל 3 מיליארד שקלים בפרויקט זה מתוך כשמונה מיליארד צפויים. החברה ממשיכה לקדם את הפרויקט, על אף שורת האירועים והקשיים העצומים המלווים פרויקט זה המבוצע בתח"כ תפעוליות רוויות תשתיות.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה : "מכתבה של גב' יחזקאלי, סגנית ראש עיריית חדרה,
התקבל במשרדנו ויענה בימים הקרובים.המשרד להגנת הסביבה מפקח על התקדמות פרויקט הסולקנים
בתחנת הכוח על פי לוח הזמנים שאושר.
באשר להפחתת הפליטות מערימות הפחם, המשרד רואה בחומרה את אי עמידת תחנת הכח אורות רבין
בדרישות התנאים ברשיון עסק ושוקל נקיטת צעדי אכיפה כנגד החברה".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!