"ילדי נתיב האור" חושבים עולמי פועלים מקומי. תחת כותרת זו התקיים אירוע ההוקרה לתכנית "נתיב האור" - תכנית שיזמה ומובילה חברת החשמל ומתקיימת מזה עשור. באירוע השתתפו כ – 500 תלמידים , ראשי ערים ובכירים בחברת החשמל ובמשרד החינוך ומעל 50 בתי ספר בישובים מכל רחבי הארץ. באירוע, נחנך מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם וטכנולוגיות מתקדמות של חברת החשמל. היום, יום ראשון, 31.5.2015, התקיים האירוע הארצי של תוכנית "נתיב האור" וחנוכת מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם ולטכנולוגיות מתקדמות באתר ההדרכה של חברת החשמל –בחוות חפציבה בחדרה.
"ילדי נתיב האור" חושבים עולמי פועלים מקומי - תחת כותרת זו התקיים אירוע ההוקרה לתכנית "נתיב האור" - תכנית שיזמה ומובילה חברת החשמל ומתקיימת מזה עשור. באירוע השתתפו כ – 500 תלמידים , ראשי ערים ובכירים בחברת החשמל ובמשרד החינוך ומעל 50 בתי ספר בישובים מכל רחבי הארץ. באירוע, נחנך מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם וטכנולוגיות מתקדמות של חברת החשמל. היום, יום ראשון, 31.5.2015, התקיים האירוע הארצי של תוכנית "נתיב האור" וחנוכת מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם ולטכנולוגיות מתקדמות באתר ההדרכה של חברת החשמל –בחוות חפציבה.
תוכנית "נתיב האור", היא יוזמה של חברת החשמל ואושרה ללימוד בבתי הספר היסודיים על ידי משרד החינוך, בשיתוף מרכז השלטון המקומי. התכנית עוסקת בבטיחות בחשמל וחיסכון באנרגיה.
עשור לתכנית "נתיב האור" שיזמה ומובילה חברת החשמל. (צילום: חברת החשמל לישראל)
השנה השתתפו באירוע ההוקרה כ – 500 ילדים מלמעלה מ 50 בתי ספר ברחבי הארץ והוענק אות יקיר נתיב האור ל22 רשויות.
מדובר באירוע שנתי, שהוא הוקרה למנהיגות צעירה, "ילדי נתיב האור" המחויבים למנוע תאונות חשמל בקרב אוכלוסיית הילדים ובכך מהווים סוכני שינוי בקהילה. התלמידים לומדים על עולם החשמל וסכנותיו, לאתר ולדווח למוקד 103 על כל תקלה או מפגע, ובנוסף התוכנית מקנה להם ערכים שיהפכו אותם לאזרחים פעילים, אכפתיים המוכנים לתרום לזולת.
האירוע כלל פעילות חווייתית בארבעה מתחמים בהם הילדים יופעלו בנושא בטיחות וחיסכון בחשמל, פגשו רובוטים ייחודיים, בנו מצפן, סוללות, ופריסקופ בתחנות להתנסות עצמית שהוצבו לאורך רחוב הפועלים הנוסטלגי בחוות חפציבה.
האירוע נערך במעמד חברת הכנסת נאוה בוקר, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, אלוף במיל. יפתח רון-טל, מנכ"ל בפועל וסמנכ"ל לקוחות של חברת החשמל, יצחק בלמס, ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, ראשי רשויות, בכירי החברה ונציגי משרד החינוך והרשויות המקומיות.
השנה השתתפו באירוע ההוקרה כ – 500 ילדים מלמעלה מ 50 בתי ספר ברחבי הארץ. (צילום: חברת החשמל לישראל)
רקע על "נתיב האור"
"נתיב האור", הוא פרויקט חינוכי שיזמה חברת החשמל בשיתוף משרד החינוך ומרכז השלטון המקומי, המיועד לחנך את ילדי ישראל, ובאמצעותם גם את המבוגרים, להתנהגות נכונה בסביבה צורכת חשמל. השנה, הופעלה התוכנית ב – 180 רשויות שונות, ובאירוע סיכום שנת הפעילות יהיו 500 ילדים מרשויות שונות ברחבי הארץ שהגיעו לגמר בתחרות ארצית ליצירת מיצג בית ספרי.
למה?
"נתיב האור" נולד כתוצאה מן הצורך להתמודד עם נחיצות בידע על נושא בטיחות בשימוש בחשמל. בעקבות עשרות מקרים שונים של התחשמלות ילדים, ביניהם גם מקרים מצערים של התחשמלות ילדים על גבי עמודי חשמל.
הנחת היסוד של הפרויקט היא שהתנהגות נכונה ובטיחות יבואו רק ממקום של ידע וחוויה. כל הפתרונות האחרים מטפלים בסימפטומים ולא במחלה. ב"נתיב האור" הושם דגש על יצירת שינוי תרבותי ואקלים של בטיחות.
עבור מי?
קהל היעד שהוגדר הוא ילדי כיתות ד'-ו', גילים שבהם יש רמות סיכון גבוהות בשימוש בחשמל, והפעילות החינוכית עימם מתאפשרת גם על פי התוכניות הקיימות במשרד החינוך.
מה התוכנית כוללת?
בבית הספר מתקיימת פעילות בהנחיית מתנדבים מקרב עובדי חברת החשמל, המציגים וממחישים בכל החושים את תהליך הפקת החשמל וכללי הבטיחות בשימוש בו.
כמו כן בשנה שעברה, התווסף מרכיב נוסף וחשוב לתכנית והוא נושא השימוש המושכל בחשמל, חיסכון והתייעלות וייצור אנרגיה מתחדשת.
כל בית ספר קיים עוד שתי פעילויות נוספות מתוך מגוון הצעות.
מקרב התלמידים נבחרת בכל שנה קבוצת "ילדי נתיב האור", מלווים בעובדי חברת החשמל, שלומדים את יסודות הרשת, ומקבלים הכשרה להיות שגרירים ואחראים על איתור מפגעים בעיר. מוקדי 103 של חברת החשמל מזהים אותם ומקבלים מהם דיווחים.
האירוע כלל פעילות חווייתית בארבעה מתחמים בהם. (צילום: חברת החשמל)
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.