תלמיד הוכש בחצר בית הספר ופונה בבהילות לבית החולים
מירית אזרחי יום שני,
25 במאי 2015, 09:33
הנחשים הגיעו גם לבית הספר. עידו כהן, בן 13 מבורגתא הוכש בחצר בית הספר ופונה בבהילות ל"הלל יפה". ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים במרכז הרפואי הלל יפה מזכירה, סוף האביב הוא התקופה בה הנחשים מסיימים את החורף. יש לפקוח עיניים ולנקוט במשנה זהירות.
לחדר מיון ילדים של המרכז הרפואי הלל יפה הגיע לאחרונה עידו כהן, נער בן 13 מהיישוב בורגתא, אשר הוכש ברגלו על ידי נחש בעת ששהה בחצר בית הספר. הוא הובהל לבית החולים שם הוחלט על מתן נסיוב לאור הנפיחות שהלכה והתפשטה במהירות והחשש מנזק לרגל ומפגיעה כלל מערכתית. הנער אושפז במחלקת הילדים להמשך מעקב וטיפול.
"בהמשך היום בו אושפז, ולמרות השפעת הנסיוב", מספרת ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים, של "הלל יפה", "הורע מצבו, והיה צורך בעירוב אורתופד בכיר לשם בדיקת האפשרות לנתח את רגלו ושחרור הלחץ שנוצר עקב הנפיחות הרבה. בסופו של דבר, הצלחנו לייצב את מצבו הרפואי ללא הניתוח, שהיה דורש החלמה של מספר חודשים, והנפיחות ירדה- לשמחת כל המעורבים בדבר".
עידו כהן במחלקת הילדים. (צילום: דוברות בית החולים)
"הצוות כאן, כולו, עשה ממש עבודת קודש", מבקשים הוריו של עידו להדגיש, "אין לנו ספק שללא הטיפול המסור שלהם, זה יכול היה להיגמר לא טוב".
היום, עידו עדיין מאושפז במחלקה, אך מצבו השתפר פלאים, והוא מסוגל כבר לעמוד על הרגל הפגועה.
ד"ר קליין מבקשת להזכיר כי ההכשות של תום עונת האביב הן המסוכנות ביותר, וכי גם נחש קטן וצעיר, הרי שאין הדבר מעיד בהכרח על כמות ארס קטנה או סיכון גופני מופחת כתוצאה מהכשתו. יתר על כן, יש הסבורים שהכשה של נחש צעיר או הכשה של נחש בתחילת העונה היא מסוכנת יותר משום שטרם עשה שימוש בארס לשם צייד.
התופעות האופייניות להכשה הראשונה הן נפיחות רבה, כאבי בטן, חום, ירידה בלחץ הדם וחוסר יציבות המודינמית. הכשות אלו גם מתפתחות מהר יותר כתוצאה מכמות ארס גדולה ומרוכזת יותר הנאגרת בחורף.
"יש לציין כי לא כל אדם אשר הוכש יהיה חייב בטיפול בנסיוב", מסכמת ד"ר קליין, "אך גם אם לא הופיעו תסמינים חריפים במיוחד, יש לפנות לבדיקה בבית החולים לצורך אבחון וטיפול. כמו כן, אין צורך להביא את הנחש לחדר המיון – מרבית ההכשות הינן של נחש צפע, והטיפול הוא בהתאם".
ד"ר עדי קליין. "הכשה של נחש בתחילת העונה היא מסוכנת יותר". (צילום: דוברות בית החולים)
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!