מאות יהודים מצרפת נפגשו עם ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן בכנס העלייה המתקיים בימים אלה בפריז. גנדלמן הגיע לפריז ביום ראשון השבוע בשעות הצהריים ומייד עם הגעתו נפגש עם עשרות משפחות שמגלות עניין בעיר חדרה.
המשלחת החדרתית שכוללת גם את המשנה לראש העיר רומן גישר, מנכ"ל החברה הכלכלית עופר מלכה ושרה אוזן נציגת הקהילה, נפגשה עם קבוצה של כעשרים משפחות שכבר קנו דירות בעיר חדרה וצפויות לעלות בקרוב לארץ ובכמה משפחות חדרתיות שירדו לצרפת וחוזרות בקרוב לעיר חדרה. מי שליווה את המשלחת החדרתית וסייע לה רבות הוא שמחה פלבר, נציג הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית בצרפת.
"מחמם את הלב לראות את ההתעניינות בעיר. הופתעתי לשמוע מהמשפחות רבות שהן מעודכנות במה שנעשה בעיר ובתנופת הפיתוח. הבטחתי להן שהן ימצאו בית חם מאוד בחדרה ושאנחנו מחכים להם. אני בהחלט שמח שמאות משפחות מעוניינות לעבור לחדרה ונעניק להן את כל הסיוע שצריך". ציין גנדלמן.
ראש העירייה צביקה גנדלמן נפגש עם משפחות היהודים בצרפת. (צילום: דוברות העירייה)
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!