יגאל פירסט הבעלים של חוות התנינים אומר בעקבות בריחתו של התנין: "זו הפעם הראשונה שקורה דבר כזה." התושבים שוקלים לדרוש את הרחקתם של התנינים מהמושב ואומרים: "מכיוון שמוחזקות בפארק חיות מסוכנות אולי כדאי לשקול להציב אותו רחוק יותר". אומרים במושב.
יגאל פירסט, הבעלים של חוות התנינים בבית חנניה שממנה ברח התנין מתאר את מה שאירע מרגע שנודע לו שהתנין ברח ומה גרם לתנין לצאת ולטייל חופשי במושב. "הבוקר סמוך לשעה 8 וחצי בבוקר קיבלתי טלפון מחבורת רוכבי אופניים שסיפרו לי שהבחינו בתנין המהלך חופשי סמוך למושב.
הגעתי מיד למקום והבחנתי שמדובר בתנין שלי. יחד עם עוד אנשים תפסנו אותו והחזרתי אותו למקומו בחווה. כשהגעתי לחווה הבחנתי כי השער של המכלאות בו שוכנים התנינים פרוץ והמנעול שבור."
לדברי פירסט מדובר בתנין בן 25 שנים שאורכו 2 וחצי מטר הסובל מבעיה גנטית שמתבטאת בהתפתחות איטית. ""זו הפעם הראשונה שקורה דבר כזה. אני מגדל שני תנינים למטרות נוי ולהנאת המבקרים." אומר פירסט.
פירסט מציין שתנין שאינו נמצא בסביבתו הטבעית והוא שבע הוא אינו מסוכן ולא תוקף. במקרה שתנין מרגיש מאויים או מפוחד הוא עלול לתקוף וזה בהחלט לא נעים.
בעקבות המקרה הגיש פירסט תלונה במשטרת זכרון יעקב.
יגאל פירסט. "זו הפעם הראשונה שקורה דבר כזה" (צילום: שלומי גבאי)
נילי פרידמן, יו״ר הועד המוניציפלי של המושב אמרה: ״הפארק נמצא ממש בכניסה למושב, מכיוון שמוחזקות בו חיות מסוכנות אולי כדאי לשקול להציב אותו רחוק יותר. הבוקר התנין שיצא משם הסתובב בפאתי המושב, מקום בו אנחנו וילדינו מסתובבים מידי יום וזה היה ממש מסוכן.
לכולנו יש אינטרס משותף והוא להבטיח את שלומם של אלפי המבקרים בפארק ותושבי המקום. בעל המקום יגאל פירסט הוא בן המושב ובטח לא רצה שהאירוע הזה יקרה. במצב הנוכחי שבו הפארק בפאתי הישוב יש לנהוג בזהירות יתרה ולנקוט בכל אמצעי הבטיחות הנדרשים בחוק בכדי שמקרה כזה לא יחזור על עצמו.
זכור לי כי לפני כמה שנים, היה מקרה שבו תנין יצא מהכלוב שלו אך נותר במתחם הפארק, היום זה כבר היה אחרת. אנו נעקוב אחרי חקירת המשטרה ורשות הטבע והגנים והגורמים הרלוונטיים ונפעל בהתאם לתוצאות שיתקבלו״
התנין שברח הוחזר למכלאה והחווה חזרה לפעול רגיל. (צילום: שלומי גבאי)
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.