חלי ממן ממליצה: טיפים ומתכונים לשבועות טעים ולא משמין
מירית אזרחי יום חמישי,
7 במאי 2015, 07:37
חג השבועות מתקרב ועמו ארוחות חג חלביות, טעימות ומפנקות. איך נצליח לעבור את החג בלי לעלות במשקל? חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מביאה עקרונות וטיפים לחג שבועות טעים ולא משמין, ומקבץ מתכונים קלים לחג. חלי ממן מפעילה קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא ברחבי הארץ, ומפעילה קבוצות גם בחדרה, גבעת אולגה, פרדס חנה, כרכור ואור עקיבא.
העקרון הראשון : שובע
חלי ממן : "בשם החג טמון העיקרון המוביל – שבועות מכיל בתוכו את המילה שובע. וזהו העיקרון הראשון, כי כששבעים – שולטים בכמות שנאכלת ולא מגזימים. אז, הדרך הראשונה להפחתת קלוריות שנאכלות בחג זה לדאוג לכך שנהיה שבעים דרך תכנון מראש, אכילה מסודרת והקפדה על דגנים מלאים ושפע ירקות. כל אלו עשירים בסיבים תזונתיים שתורמים לתחושה של שובע".
העיקרון השני : הפחתת הקלוריות במתכונים למאכלי החג האופיניים:
חלי ממן : "הפשטידות בחג יכולות להיות מקור לירקות ולשובע. אם נבחר בפשטידות עם הרבה ירק (לא תפוחי אדמה או בטטות. אלו נחשבים ממש כמו פרוסת לחם ולא כירקות חינמיים), נקפיד להמיר את השמנת והגבינות השמנות במוצרי חלב דלי שומן, ונפחית את כמות השמן המוסף לפשטידה, נוכל להפוך אותה לבריאה ומומלצת.
חלי ממן ממחישה בדוגמאות חשובות נוספות:
"ניתן להמיר חלק מהביצים בחלבון בלבד. כך נוכל לחסוך את השומן והכולסטרול שבביצה.בנוסף, במתכונים רבים ניתן להפחית את כמות השמן במתכון בחצי. הפחתת כמות השמן תפחית משמעותית את כמות הקלוריות, כי כל גרם שמן תורם 9 קלוריות, לעומת 4 קלוריות בלבד שתורמים לנו גרם חלבון או גרם פחמימה".
ועוד המלצה שכדאי להפנים: "לוותר על הגבינה הצהובה שלמעלה ועל תחתית הבצק הפריכה מלמטה. "אלו מוסיפים אמנם הרבה טעם, אך גם המון המון קלוריות. פשטידה על בסיס ירק, במגוון צבעים היא תוספת מצוינת ומשביעה לארוחה", היא אומרת.
בעוגות הגבינה , מסבירה חלי ממן, אפשר להפחית את כמות הקלוריות דרך הפחתת הסוכר והשמן במתכון. פחות כף סוכר זה פחות 60 קלוריות. פחות 2 כפות – פחות 120 קלוריות. וכן הלאה...ברוב המתכונים אפשר בהחלט לנסות ולהוריד מהסוכר. העוגה תשאר מתוקה, אך פחות משמינה . את אחוזי השומן אפשר להוריד קודם כל באמצעות בחירת מוצרי חלב דלי שומן: לדוגמא, שמנת 9% במקום שמנת עתירה בשומן. החליפו גבינות שמנות ברזות, העדיפו סירופים מופחתי שומן וכדומה. מוצרים אלו יעזרו לכם להפחית את כמות הקלוריות במתכון ואת אחוזי השומן שבו.
גם בעוגות, כמו בפשטידות, ניתן להפחית את כמות השמן במתכון. לדוגמה: במקום כוס שמן במתכון (ששווה 1600 קלוריות!), ניתן לשים חצי כוס שמן (800 קלוריות) ואת חצי הכוס השניה להמיר במיץ תפוזים, יוגורט דל שומן או קפה חזק. לפי הטעם. נסו והתאימו לעצמכם את התחליף לטעמכם".
בנוסף, מציעה לכם חלי ממן, לנסות פחות מהתוספות. "לעיתים קרובות אפשר פשוט לוותר על התוספות, אחרי הכל אלו רק תוספות, ולא חלק מהותי במתכון", היא אומרת. "לדוגמה, ניתן להוריד את כמות השוקולד צ'יפס. אפשר לוותר על נגיעות חמאה בסיום הכנת הפאי. במתכונים לעוגות, תוכלו לוותר על חצי מכמות הזיגוג. פשוט להסתדר ולהסתפק בפחות. אפשר להחליף את הזיגוג במעט אבקת סוכר".
ועצה נוספת: "כדאי לדעת שהקקאו הוא מוצר שיוסיף ארומה של שוקולד למתכון ללא השומן הרווי, הסוכר והקלוריות שנמצאים בשוקולד. לקקאו אף יתרונות בריאותיים – הוא מכיל נוגדי חמצון. לכן, העדיפו מתכונים שמכילים קקאו במקום שוקולד".
ולסיום טיפ חשוב: "אכלו במנות קטנות. אנחנו רגילים לאכול את מה שיש לנו בצלחת. כשיש פחות – נאכל פחות. זה בדוק", מסכמת חלי ממן.
חלי ממן. מביאה עקרונות וטיפים לחג שבועות טעים ולא משמין. (צילום: רונן פדידה)
מצורפים מקבץ מתכוני חג השבועות באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
מצרכים:
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 ביצה
גרידת תפוז או לימון
3 כפות קמח
1 כף קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפיה
תפוח עץ מרוסק
ממתיק מלאכותי
אופן ההכנה:
מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.
שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מוארכת, משומנת קלות.
מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.
בורקס של מזליקה
מצרכים:
עלה 1 של בצק פילו
80 גרם (כ-3 כפות) גבינת פטה או בולגרית כמובן 5%
טיפה חלב 1% להברשת העלים
טיפה חלבון ביצה להברשה
תרד לפי העין (אפשר מאודה או של סנפרוסט לאחר הפשרה קלה במיקרו)
אופן ההכנה:
לוקחים את העלה ומקפלים אותו פעמיים (נוצרת תחתית של 4 שכבות בצק פילו), מברישים אותו עם קצת חלב בשביל שלא יהיה יבש. שמים עליו את הגבינה והתרד.
מצמידים מעט את הצדדים כדי שידבקו ומברישים מלמעלה עם החלבון של הביצה.
שמים
בראשון שעבר התקיימה במרכז הקהילתי נאות שקד מבית "רגעים-העמותה לחינוך בלתי פורמלי", חגיגה לכבוד חג הסיגד. את האירוע הפיקו בשיתוף פעולה קורל שלי מנהלת המרכז יחד עם צוות 'גרעין אורית' וביניהם הרב אלמו. הילדים נהנו מהצגה בשם "עולים לירושלים", במהלכה עברו מסע מרתק של לימוד, נגינה וחוויה בדרך העולה לירושלים הבנויה! בהמשך הערב, נהנו האורחים מכיבוד, שתיה ותלבושות מסורתיות באווירת החג.
מקום חדש "ושבעת", נפתח בלב השוק עם אווירה אותנטית ומאכלים טובים. הגיעו לכבד את הבעלים שלום אטיאס והמנהלת איילת בן שמעון המון חברים, ביניהם סגן ראש העיר ים מאיר קרן ויעקב ברנס. בהצלחה!
הנהלת ובכירי רשת המסעדות BBB מנתניה חזרו השבוע, רגע לפני החורף הקר, מסיור קולינרי בן ארבעה ימים, בבודפשט בירת הונגריה. בראש המשלחת עמדו בעלי הקבוצה: אהובה תורג'מן ורון שולמן. כמו כן דדי דר - משנה למנכ"ל ומורן שלו, סמנכ"ל הרשת. המשלחת כללה כ-70 איש, שנהנו מסיור שכלל בין היתר אירוח במסעדות יוקרה מובילות בבודפשט, טעימות בהמבורגריות מיוחדות, סיור בבית הכנסת הגדול בעיר, טעימות יין במרתף מקומי, מפגשים עם שפים ועוד. נרשמה בקרב הקבוצה התלהבות מהמטבח המקומי, כך שכבר נבדקת האופציה להשיק המבורגר בסגנון הונגרי, במסעדות הרשת.
סיורי עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב- יפו בחודש נובמבר: סיור יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל, סיור מוזיקלי "הימים היחפים של תל אביב", סיור בעקבות שביל היין בנחלת בנימין, סיור קולינרי בנווה שאנן, סיור על בתי קולנוע ביפו, סיור בנמל תל אביב וסיור לכבוד כ"ט בנובמבר על שביל העצמאות ועוד. פרטים נוספים ביישומון דיגיתל שלי ובאתר. תהנו!