שעות רבות של מתח ודאגה עברו על משפחת אטיאס מכרכור עד לרגע שבו נתקבל בטלפון של האב אלי הסימן הראשון שבישר כי בנם רז ששהה בקטמנדו נמצא בריא והכל בסדר. "ראינו טלויזיה ואז הכל התחיל לרעוד" סיפר רז והוסיף, "רצנו מהר החוצה וראינו איך הכל רועד פחדנו שהאדמה תיפתח. היתה הרגשה שזה סוף העולם"
"ברגע ששמענו שהיתה רעידת אדמה בנפאל ידענו שרז אמור להגיע לקטמנדו. ככל שחלף הזמן הדאגה הלכה וגברה ואלה היו שעות לא קלות" כך סיפרו הוריו של רז, אלי וסוזי אטיאס.
רז יצא לפני 5 וחצי חודשים לטיול במזרח. אחד היעדים שאותם קבע בתוכניתו היתה גם נפאל ששם הוא שהה בסופו של דבר במשך חודשיים. על פי התוכנית הוא אמור היה לעבור להודו ולהמשיך את הטיול שכל כך הוא נהנה ממנו וזאת עד לרגע שהאדמה הרעידה את נפאל ושינתה את תכניתם של מטיילים רבים וגם את תכניתו של רז.
"היינו ארבעה חברה ועשינו טיול אופנועים" סיפר רז והוסיף, "במהלך הנסיעה החל לרדת גשם והחלטנו לעשות הפסקה. התארחנו אצל משפחה מאוד נחמדה וכעבור זמן קצר תוך כדי צפייה בטלויזיה, הרגשתי פתאום שהכסא עליו ישבתי התחיל לרעוד בעוצמה לא רגילה. הסתכלתי סביב וראיתי שכל הבית רועד ואת המארח עומד מולי וכולו רועד. רצנו מהר החוצה לשטח הפתוח וראינו איך האדמה רועדת. פחדנו שהאדמה תיפתח והיתה הרגשה שזה סוף העולם. אחרי זמן קצר הכל נרגע והחלטתי להמשיך לקטמנדו באופנוע. בדרך ניתקלתי בסלעים ענקיים שהיו פזורים על הכביש לאורך כל הדרך והייתי ממש בשוק."
רז אטיאס בביתו בכרכור (צילום: רון איתן)
לאחר נסיעה ארוכה שנמשכה כ-4 שעות הגיע רז לקטמנדו. שם פגש ידידה שהכיר במהלך הטיול שתיארה בפניו את מה שאירע בעיר ועל הבתים שהתמוטטו והפאנקיה הרבה שאחזה בכולם.
"ראיתי בתים הרוסים ואנשים בוכים וצורחים" סיפר רז והוסיף, "תוך כדי שאני מדבר עם הידידה שלי אירעה לפתע רעידת אדמה נוספת שהעיפה לי את הגיטרה מהיד והאופנוע שלי נפל. אנשים מיד באו לעזור לי."
בעקבות האירועים החליט רז ביחד עם ישראלים אחרים ללכת לכיוון השגרירות הישראלית. "כשהגענו לשם הרגשנו כמו בבית" סיפר.
את הטיול להודו יעשה רז כבר יעשה ככל הנראה בהזדמנות אחרת מאחר והאירועים האחרונים גרמו לו לשנות את תכניתו ובמקום להמשיך להודו הוא החליט חזור לארץ.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.