מנכ"ל העירייה חיפש באשפה ברחוב כדי לאתר את המשליכים
מירית אזרחי יום שלישי,
14 באפריל 2015, 12:28
מנכ"ל עיריית חדרה, יעקב זיגדון, החליט לבחור בדרך לא שגרתית כדי לתת דוגמא אישית כשיצא לשטח וחיפש בתוך ערימת אשפה שהושלכה ברחוב וזאת, כדי לאתר את זהות המשליכים ולשלוח אליהם את הפיקוח העירוני.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון מוביל את מאבקה של עיריית חדרה במשליכי האשפה ברשות רבים, ואף נתן לאחרונה דוגמה אישית לרצינות כוונותיו בנושא.
במהלך החג התקבלה קריאה על ערימת פסולת שהושלכה באחת משכונות העיר שלא ביום הפינוי ולכן גרמה למפגע ברחוב.
כנהוג במקרים כאלה יצא נציג של הפיקוח העירוני אל השטח כדי לנסות לאתר את זהות המשליכים לצורך הוצאת דוח. נציג הפיקוח דיווח שאין אפשרות לאתר את המשליך, והטיפול בערימת הפסולת עבר למחלקת התברואה לאיסוף האשפה.
בטרם נאספה הערימה יצא לשטח מנכ"ל העירייה, נבר באשפה וחיפש עד שמצא מסמך שנשא את פרטי המשליך.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון. נבר בערימת אשפה כדי לאתר את המשליכים. (צילום: יח"צ)
למקום הוזעקו מנהל אגף ביטחון ואכיפה ומנהלת הפיקוח העירוני כדי שימשיכו את המהלך של צילום ערימת האשפה ותיעוד פרטי המשליך. כמו כן הוזעק הפקח שהודיע שהפרטים אינם ניתנים לאיתור, והמנכ"ל הבהיר כיצד הוא מצפה לנהוג במקרים הבאים.
לאחר פינוי האשפה על-ידי מחלקת התברואה יצא פקח אל בית המשפחה המתגוררת באותו רחוב והוציא התראה לבעלים.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון אמר השבוע כי העירייה תיאבק בכל דרך בתופעה הפסולה של זריקת אשפה ברשות רבים. לדבריו, בכוונת העירייה להגביר את האכיפה בנושא, וכי מעתה ינהגו הפקחים על-פי הדוגמה שהנהיג. זיגדון: "השמירה על ניקיונה של חדרה היא חלק מהשירות לתושבים ויש לה חלק נכבד בטיפוח חזות העיר, ומכאן החשיבות הרבה שהנהלת העיר מייחסת לנושא.
למרות ההשקעה הרבה בפינוי אשפה וגזם בעיר, הניקיון אינו נשמר וזאת כתוצאה מהתנהגות חסרת התחשבות של תושבים המשליכים אשפה לא במקומות הפינוי ולא במועדי הפינוי. אנו נפעל נגד תושבים שמלכלכים את סביבתם, ואם יהיה צורך לנבור באשפה כדי לגלות את זהותם, זה בדיוק מה שנעשה".
המנכ"ל הדגיש כי אף על פי שמדובר בפסולת ביתית, לא תסתפק העירייה בפעמים הבאות בהוצאת התראה בלבד, אלא תמשיך את התהליך עד להוצאת כתבי אישום וקנסות כבדים, בדומה להליך הנהוג מול קבלנים שמשליכים פסולת בניין.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".