אורי שחר החליפה את גנדלמן וכיהנה כראש העיר ליום אחד
גד כספי יום ראשון,
22 במרץ 2015, 15:08
מנהיגי המחר: במסגרת יום חילופי השלטון מחליפים בני הנוער את הבכירים ובעלי התפקידים בעיריית חדרה ובגופי הסמך, ולוקחים חלק בעשייה העירונית.
עשרות בני נוער לוקחים חלק ביום חילופי השלטון, המתקיים בחדרה מדי שנה כחלק מאירועי שבוע הנוער, בשיתוף עיריית חדרה, מחלקת הנוער של העמותה לתרבות הפנאי ומועצת הנוער העירונית.
ביוזמת ראש העיר צביקה גנדלמן מתקיימים אירועי יום חילופי השלטון במתכונת מורחבת, גדושת אירועים ופעילויות, במטרה לאפשר לבני הנוער לבלות יום שלם במחיצת בעלי התפקידים בעירייה ובגופי הסמך, להכירם ולעמוד מקרוב אחר העבודה המתבצעת במערכת העירונית.
בבוקרו של היום תפסו כ-30 בני נוער פעילים, חברי מועצת הנוער, מד"צים, חניכי תנועות הנוער ועוד, את מקומם של בעלי התפקידים הבכירים בעירייה ובגופי הסמך (על"ה, חכ"ל, החברה לתיירות, הקרן לפיתוח חדרה ועוד) ולמדו את מהות עבודתם, תחומי האחריות וההשלכות של כל תפקיד על קידום ופיתוח העיר.
בהתכנסות הבוקר של בעלי התפקידים ומחליפיהם, באולם הישיבות בעירייה, ציין ראש העיר כי חדרה התברכה בנוער איכותי, מעורב, אכפתי, יוזם ותורם. גנדלמן אמר בישיבה כי דלתו פתוחה לכל רעיון ויוזמה שנועדו לקדם תחומים הקשורים לבני הנוער בעיר.
אורי שחר ראש עיר ליום אחד במקומו של ראש העיר צביקה גנדלמן. (צילום: גד כספי)
יו"ר מועצת התלמידים והנוער העירוני אורי שחר, אשר החליפה את גנדלמן וכיהנה כראש העיר ליום אחד, חיזקה את דבריו. היא הדגישה כי מאז נכנס גנדלמן לתפקידו מתקיים יום חילופי השלטון במתכונתו המורחבת ובהתייחסות רצינית יותר לנושאים שמעלים בני הנוער, ולכן גם נושא פירות.
לדבריה, בשנה שעברה העלתה מועצת הנוער בפני ראש העיר בקשה לקבל חדר לפעילות המועצה. "ביקשנו חדר וקיבלנו מרכז נוער עם משרד ומליאה לישיבות המועצה", אמרה בישיבת הפתיחה. "העלינו גם את נושא תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו', והשנה התנועה כבר פעילה בחדרה".
במהלך היום היו צפויים בעלי התפקידים הצעירים להשתתף בישיבות עבודה, לסייע בתהליכי קבלת החלטות ולעמוד מקרוב על אופי עבודתו של בעל התפקיד שהוחלף.
בשעות הצהריים ייצאו בעלי התפקידים ומחליפיהם לסיור ברחבי העיר, בהדרכת מהנדס העיר ומנכ"ל החברה לתיירות, שנועד להכרת העיר והצגת התפתחותה.
הסיור יסתיים ביער חדרה בפעילות משותפת של בעלי התפקידים, המבוגרים ובני הנוער, ובשיחת סיכום.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".