לאחר ביטול חוק מע"מ אפס, הזוגות הצעירים שהמתינו על הגדר חזרו בבת אחת למשרדי המכירות, ועמם התגברו הביקושים גם בקרב המשקיעים ומשפרי הדיור. בסוף השבוע התפרסמו נתוני משרד האוצר המבטאים את מה שהורגש לאחרונה בשטח ובמשרדי המכירות.
על פי נתוני הכלכלן הראשי במשרד האוצר עולה כי ברבעון האחרון של שנת 2014 נרשמה עלייה קיצונית של 33.8% בעסקאות הנדל"ן בחדרה.
גם אחוז הדירות שנרכשו בעיר להשקעה עלה ברבעון הזה והעמיד את העיר במקום הראשון בארץ עם 40.2% מכלל רכישת הדירות בעיר.
בסך הכול נרכשו ברבעון האחרון של שנת 2014 28,000 דירות בכל הארץ , שיא של 13 שנים ברכישת דירות חדשות וזינוק של 22% לעומת הרבעון השלישי של 2014.
גם בתחום היד השניה נרשמה עלייה של 14%.
אמירי פארק חדרה - הדמיית יום. (צילום: חברת ALL-I)
את הזינוק ברכישת הדירות ניתן היה לראות כאמור במשרדי המכירות בעיר, במיוחד בשכונת הפארק בחדרה שהקמתה נמצאת בשיאה בימים אלה, כאשר חלקה כבר מאוכלס, והתשתיות ברובן מוכנות.
חברת "אמירי גן" המקימה את פרויקט "אמירי פארק חדרה" בשכונת הפארק , מדווחת כי בחודשיים האחרונים נמכרו כ 20 דירות ובסך הכול מכרה החברה כ 100 דירות בפרויקט עד היום.
לדברי אלי ויצמן, מנכ"ל חברת INVIEW, המשווקת את פרויקט אמירי פארק חדרה של חברת אמירי גן: "בחודשיים האחרונים אנו רואים תנועה גבוהה של זוגות צעירים שחיכו לחוק המע"מ אפס, אשר לא יצא לפועל . הם ירדו מהגדר וצובאים את משרדי המכירות בשכונה ואיתם חלה עלייה גם בקרב משפרי דיור. אנו עדים לעלייה של כ 35% בכמות המתעניינים לחודש בממוצע במהלך החודשים האחרונים".
ויצמן מציין, כי מתעניינים רבים מגיעים מאזור כפר יונה ונתניה אל שכונת הפארק בחדרה, בעיקר זוגות ומשפחות צעירות בשל ההפרשים הגבוהים במחירי הדירות בין הערים הסמוכות. ויצמן אומר עוד: "הפרש המחירים בין נתניה לחדרה משמעותי מאוד. היום ניתן להשיג בפרויקט שלנו בשכונת הפארק דירת 4 חדרים של 108 מ"ר + 11 מ"ר מחסן דירתי במחיר של כ 1.2 מיליון שקלים. מחיר הנמוך ב 300,000 שקלים מדירות דומות בשכונת קריית השרון בנתניה למשל , שם דירות 4 חד' נמכרו באזור של 1.5 מיליון שקלים, ואף גבוה יותר.
לכך ניתן להוסיף את קיצור מרחקי הנסיעה בין הערים שקרב פיזית ותפיסתית את חדרה למרכז הארץ, בעיקר בזכות פתיחת כביש 9 והמחלף החדש של כביש 6 באזור המקצרים את מרחקי הנסיעה. לכך מתווספת הקמתו של מרכז אגרובנק בקריית ההיטק בכניסה לחדרה שייצר בעיר עוד אלפי מקומות תעסוקה חדשים, בילוי ומסחר".
פרויקט "אמירי פארק חדרה", בתכנון משרד אדריכלים גיורא גור, יכלול 550 יחידות דיור, והוא ממוקם במרכז שכונת הפארק. בפרויקט 7 מגדלים בני 18 – 20 קומות, בהם 70 יחידות דיור בכל אחד, ועוד 4 בניינים של 8 קומות כל אחד ובהם כ 40 יחידות דיור נוספות.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.