עיריית חדרה מקדמת תוכנית פיתוח רחבת היקף באזור התעשייה על גדות נחל חדרה שבמסגרתה יוקמו:
פאבים, בתי קפה, בתי יצירה לאומנים ומתחמי מסחר אטרקטיביים.
צעירי חדרה היכונו, חזון הקמת הפאבים בחדרה מתקרב, והמקום שבחרה עיריית חדרה הוא נחל חדרה.
נחל חדרה ישמש השראה לאומנים ויוצרים, על גדותיו יתתחנו זוגות צעירים, בערב יבלו בקרבתו צעירים ומבוגרים שיגיעו לפאבים המקומיים. בתי קפה ומסעדות יהיו פתוחים לאורך היום והלילה, הסועדים יביטו מבעד לחלונות השקופים, וייהנו מהנחל הזורם. זה חלק מתוכנית חד/1800, עליה סיפר השבוע ל"פלאשנט" מהנדס עיריית חדרה, נועם גרייף, וחושף לראשונה את פרטיה המלאים.
האם אחד מלהיטי הנדל"ן המסחריים באזורנו יקום סביב נחל חדרה? על פי תוכניות העירייה, בהחלט כן.
חזון הקמת הפאבים בחדרה מתקרב. (צילום: הדמיה - משה צור אדריכלים)
מהנדס העירייה, נועם גרייף, מספר את פרטי התוכנית: "תוכנית חד/1800 היא תוכנית פיתוח יסודית ומקיפה באזור התעשייה של חדרה. כיום שטחו של איזור התעשייה בחדרה הוא כאלף דונם. תוכנית חד/1800 כוללת פיתוח ובינוי בשטח של כ- 1,100 דונם. ומרחיבה את איזור התעשייה פי 2 ממה שהוא כיום. משרד האדריכלים משה צור מוביל את התכנון לתוכנית חד/1800 מטעם העירייה. חברת הניהול: "אפרתי –מדפיס"."
חד/1800 כוללת שני חלקים. נועם גריף מפרט: "חלקה הראשון של התוכנית מתמקד באיזור שפת הנחל, שם יוקמו לטובת הציבור בתי יצירה ואומנים, סדנאות בהם ישבו יוצרים, בתי קפה, מסעדות, גני אירועים ועוד. מאחורה- על פי התוכנית תתפתח תעשייה נקיה ואיזור מסחר".
התוכנית עברה לאחרונה את הוועדה המקומית לתכנון ובניה וקיבלה אישור. (צילום: הדמיה - משה צור אדריכלים)
חלקה השני של תוכנית חד/1800 כולל הקמת מסוף מטענים, שימוקם בנפרד מאזור המסחר, הבילויים והאומנויות. "מסוף המטענים הקיים כיום בתחנת רכבת מזרח יבוטל, ויעבור לאזור התעשייה בחדרה", אומר נועם גרייף. " התוכנית מספקת שירותים לתעשייה כבדה, בכך יינתן מענה קרוב ונוח למפעלי נייר חדרה ולאליאנס – הממוקמים באיזור התעשייה. לאורך כל השנים המפעלים משנעים במשאיות תוצרים שונים, ומשתמשים במסוף המטענים בתחנת רכבת מזרח חדרה, הרחוקה יותר. המסוף יפסיק את השינוע מחוץ לאזור התעשייה לתחנת הרכבת. תחנת רכבת מזרח תישאר ללא שינוי במקומה, למעט מסוף המטענים שיועבר ממנה לאיזור התעשייה".
באיזה שלבים נמצאת תוכנית חד /1800?
"התוכנית עברה לאחרונה את הוועדה המקומית לתכנון ובניה, וקיבלה אישור. בוצעו תיאומים מול רשות הניקוז, וגם מול רכבת ישראל. עכשיו התוכנית עומדת בוועדה המחוזית לתכנון ובניה, ומחכה לאישורה. התנאים יושלמו במהלך השנה. על פי הצפי, השנה יתקבלו האישורים. בסוף שנת 2016 יזמים יוכלו להכין בקשות להיתר מול הקריטריונים. מסוף המטענים צפוי להתמקם באיזור התעשייה בתוך שנתיים".
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.