מדד תשומות הבנייה מזנק מה תהיה ההשפעה על מחירי הדירות באור עקיבא?
ראובן יגיל יום ראשון,
6 ביוני 2021, 11:19
חברות הבניה הבונות באור עקיבא: "המדינה לא עושה מספיק בכדי לאזן את עליית המחירים ובסוף הצרכן סופג את העליות"
מתחילת השנה עלה מדד תשומות הבנייה ב-2.4% ומשקף את העלייה במחירי חומרי הבנייה ועלות עבודת הביצוע. לצורך השוואה בכל שנת 2020 המדד עלה ב-0.5% בלבד וב-2019 ב-1.1%. בשטח כבר מבינים הן חברות הבניה והן בקרב הרוכשים כי העלייה מובילה לנסיקה במחירי הדירות ברחבי הארץ.
עליית המדד וביקוש גובר לדירות מיוחדות משתקפים כבר כעת במחירי הדירות ואיננה פוסחת גם על שכונות ואזורים שבעבר הציגו מחירי דירות אטרקטיביים ותחרותיים ביחס לערים שכנות ומקבילות. לדוגמה באור עקיבא, על פי בדיקת בי נדל"ן, העוסקת בשיווק נדל"ן ברחבי הארץ, לנתוני רשות המיסים בשלושת החודשים האחרונים עולה כי דווחו 18 עסקאות של למעלה מ-2 מיליון ¤ לדירה. לצורך השוואה בתקופת הזמן המקבילה ב-2020 בוצעו רק 3 עסקאות בטווח המחירים של מעל 2 מיליון ש"ח.
פרויקט אפי קפיטל בנווה אור צילום: אול אין (הדמיה)
מבדיקת נתוני רשות המיסים וניתוח המחירים המבוקשים לשוק החופשי שביצעו בקרב שתי שכונות באור עקיבא נראה כי עליית מחירי הדירות המושפעת מעליית המדד כמו גם מנתוני התחלות הבניה שנמצאות בנסיגה, מחלחלת לכל סוגי הדירות. בשכונת נווה אור החדשה, בשנת 2020 מחיר ממוצע של דירות 4 חדרים עמד על 1..3 מיליון שקל. ב-5 החודשים הראשונים של 2021 המחיר הממוצע עומד על 1.416 מיליון שקל. עו"ד נדב בריח מנכ"ל בי נדל"ן מציין: "בפרויקט של חברת אפי קפיטל בשכונת נווה אור החדשה נמכרה לאחרונה דירת 4 חדרים במחיר שיא של 1.54 מיליון שקל, נתון הגבוה יותר מהממוצע וככל הנראה ישקף את הלך הרוח של העסקות העתידיות. אנחנו מזהים ביקוש גובר לשכונה החדשה ולדירות בפרויקט ולראיה, בחודש וחצי האחרונים נמכרו 10 דירות בפרויקט."
עוד עולה מהבדיקה כי בשכונת אור ים מחיר ממוצע של דירת 4 חדרים בשנת 2020 עמד על 1.5 מיליון שקל ואילו מתחילת השנה המחיר הממוצע קפץ ל-1.7 מיליון שקל בניקוי עסקאות מחיר למשתכן (גידול של 13% - כ-200 אלף ¤).
עינב כהן מנהלת השיווק באפי קפיטל מציינת בהקשר זה: "אנחנו רואים ביקושים גוברים לרכישת דירות בכל הארץ ואת עליות המחירים הנובעים ממספר נתונים. הקבלנים הם לא הגורם לעליית מחירי הדירות. המחיר הנוכחי מגלם את עלויות הבנייה שעלו בצורה משמעותית מתחילת השנה וכן, את קצב המכירות הגבוה בכל האזורים אשר נובע מביקוש גובר לדירות מגורים. מנגד, אנו רואים כי המדינה לא עושה מספיק בכדי לאזן את עליית המחירים בכך שלא מגדילה את היצע הקרקעות הזמינות לבניה ובסוף הצרכן סופג את העלויות."
כהן מוסיפה ומציינת כי: "לאחרונה התחלנו בשיווק שלב ג' ואחרון בפרויקט בשכונת נווה אור החדשה באור עקיבא עם השקת דירה לדוגמה שהשקענו בה כ-150,000 ¤ לטובת אבזור, ריהוט ועיצוב ייחודי שנועד לקלוע למנעד קהלים רחב. כיום, לאור העובדה שהמחירים מאמירים, הקהל מחפש לחוש ולראות בעיניים תוצר מוגמר ולא רק דירה על הנייר, האפשרות של דירה לדוגמה מעניקה לו את היכולת להבין את הנכס שיכול להיות שלו ובכך להעניק לו ביטחון לביצוע העסקה."
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!