הצלחת המהלך עשויה להציב את חדרה על מפת ההיי־טק הארצית ולהוות מנוף כלכלי ותדמיתי אדיר
ענקית השבבים והבינה המלאכותית NVIDIA, ששוויה חצה לאחרונה את רף 4 טריליון הדולר והפכה לחברה בעלת שווי השוק הגבוה בעולם, מקדמת בימים אלה מהלך רחב להקמת קמפוס טכנולוגי חדש בצפון הארץ. הקמפוס, בהיקף של עשרות אלפי מ"ר, צפוי לשמש מרכז מחקר, פיתוח והכשרה בתחום הבינה המלאכותית ולהביא להעסקת אלפי עובדים בישראל.
החברה פרסמה בקשת מידע (RFI) לחיפוש קרקע בהיקף של עשרות דונמים, עם נגישות תחבורתית גבוהה, תשתיות מתקדמות וזמינות כוח אדם מקצועי. ערים רבות בצפון ובמרכז – בהן חיפה, נהריה, עכו, מגדל העמק ונתניה – כבר הגישו הצעות רשמיות.
למרות שגבולות הגזרה ב־RFI התמקדו באזורים צפוניים, גם חדרה נכנסה למרוץ. חבר מועצת העיר עו"ד יניב דרי, יו"ר סיעת "מחוברים לתושב", מסר כי בשבועות האחרונים סייע בהכנת הצעה מטעם בעלי קרקע באזור ה־Energy Park אשר הסכימו להעמיד שטח גדול ומרכזי, אשר דרי הגדיר כ"בעל פוטנציאל יוצא דופן, המתאים לצרכים של ענקית הטכנולוגיה".
לדבריו, ההצעה שהוגשה מדגישה את יתרונות המיקום – עיר חוף במרכז המדינה עם גישה מהירה לכבישים 2, 4 ו־65 ולתחנת רכבת – לצד אטרקטיביות מחירי הארנונה באזור. יתרון זה התאפשר הודות למהלך שקידמו לפני כארבע שנים חברי סיעתו, רונן הילף ואתי אטיאס, שנועד למשוך חברות היי־טק ועסקים גדולים לחדרה באמצעות הפחתות ותמריצי ארנונה ייעודיים.
"הצלחנו לשים את חדרה במשחק, למרות המגבלות הראשוניות של החברה," ציין דרי. "זהו צעד משמעותי שמעניק לעיר סיכוי ממשי להתחרות בערים אחרות, ואני מקווה שימשוך את תשומת הלב של הנהלת NVIDIA".
כאמור, הצלחת המהלך עשויה להציב את חדרה על מפת ההיי־טק הארצית ולהוות מנוף כלכלי ותדמיתי אדיר. הקמת הקמפוס בישראל מוערכת במאות מיליוני דולרים וצפויה לייצר אלפי מקומות עבודה – הן בתעשייה הטכנולוגית והן בשירותים נלווים.
כעת נבחנות כלל ההצעות שהוגשו, כאשר הנהלת NVIDIA וצוותים מקצועיים מטעם החברה צפויים לבצע בדיקות שטח והשוואות לפני קבלת החלטה סופית. דרי מתכוון להמשיך ללוות את התהליך באופן צמוד, מתוך מטרה למצב את העיר כיעד אטרקטיבי להשקעות היי־טק מקומיות ובינלאומיות.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.