השער לעיר: התקדמות בתוכנית הכניסה הצפונית לעיר חדרה
רון איתן יום רביעי,
2 במאי 2018, 16:07
תוכנית שער העיר ממוקמת בכניסה הצפונית של העיר בסמוך לצומת אליאנס, ומציעה מתחמי מסחר ותעסוקה תוך יצירת חזית עירונית אל כביש 4 וכן אל רחוב בעלי המלאכה ממזרח
הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה המליצה על הפקדה של תוכנית שער העיר הצפוני, תוכנית מפורטת העוסקת בשינוי ייעוד מתעשייה למסחר ותעסוקה, קביעת זכויות בנייה, קווי בניין והוראות אדריכליות.
תוכנית שער העיר ממוקמת בכניסה הצפונית של העיר בסמיכות לכביש מס' 4, מצפון לצומת חרושת. התוכנית מציעה מתחם מסחר ותעסוקה בהיקף של כ-112,000 מ"ר שטח עיקרי, תוך יצירת חזית עירונית אל כביש 4 וכן אל רחוב בעלי המלאכה ממזרח המהווה כיום את גבולו המערבי של אזור התעשייה הצפוני הקיים.
שער העיר הצפוני לעיר חדרה צילום: הדמיה
יצוין כי תוכנית המתאר של חדרה משלימה ומרחיבה את אזור התעשייה הקיים עד לתחומו המערבי, דהיינו כביש מס' 4. התוכנית קובעת את השימושים המותרים באזור את שטחי בנייה.
מאחר ובחלק משטחה של התוכנית המוצעת קיימות תכניות בניין עיר מאושרות המאפשרות הוצאת היתרי בנייה מכוחן באופן שאינו תואם את התכנון העתידי המוצע, ביקשה הוועדה המקומית מאת הוועדה המחוזית להגביל את הוצאת היתרי הבנייה בתחומה של התוכנית במקום בו הבקשה עתידה לסכל את התכנון המוצע.
הוועדה המקומית רואה חשיבות רבה בקידומה של התוכנית ליצירת מבואה צפונית לעיר חדרה, הכוללת חזית עירונית מסחרית במבנים משולבים של מסחר ותעסוקה ו"משיכת" אזור התעשייה אל חזית כביש 4. התוכנית משלימה את חלקו המזרחי של אזור התעשייה ומטפלת לראשונה, לאחר שנים רבות, במובלעת בלתי מתוכננת הכלואה בין כביש 4 לאזור התעשייה הקיים.
לאור חשיבותה של התוכנית ותרומתה הרבה לפיתוח המבואה הצפונית של העיר וחיזוקו של אזור התעשייה, החליטה הוועדה המקומית להמליץ בפני הוועדה המחוזית על הפקדת התוכנית לאחר שתעמוד בכל התנאים שהוצבו בפני מתכנניה.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.