לדברי מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, 16 מיליון מהסכום ישמשו להשלמת בנייתו של היכל הספורט הרב תכליתי, ו-14 מיליון שקלים לפיתוח רחוב מנחם בגין המהווה את אחד משערי הכניסה
בפגישת עבודה של הממונה על המחוז, רו"ח פאיז חנא, עם מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון וגזבר העיר בועז חריף, התבשר מנכ"ל העירייה כי משרד הפנים אישר לעיריית חדרה הלוואת פיתוח בגובה 30 מיליון שקלים לקידום פרויקטים בעיר. סכום זה, המהווה תוספת להלוואות הפיתוח שאישר משרד הפנים עד כה, מעיד על ההערכה של המשרד להתנהלותה האחראית של העירייה.
כזכור, בתוך שלוש שנים לכהונתו של ראש העיר צביקה גנדלמן הצליחה העירייה לכסות את גרעון שוטף בגובה 22 מיליון שקלים, שהותירה הקדנציה הקודמת, ולהביא לייצוב המערכת. על מנת להבריא את העירייה ולפעול לצמצום הגרעון, הוביל ראש העיר תוכנית שכללה צמצום עלויות וקיצוץ בהוצאות, ומצד שני גיוס תקציבים ממשרדי ממשלה ורשויות לאומיות. ואכן, כבר בשנת 2014, השנה הראשונה לכהונתו, הצליח ראש העיר לצמצם את הגרעון לכ-6 מיליון שקלים, ואילו השנים 2015 ו-2016 כבר הסתיימו באיזון תקציבי המעיד על ניהול כספי נכון ואחראי של העירייה, ללא שנאלצה לקחת הלוואות איזון לכיסוי מלאכותי של גרעונה, כפי שנעשה בקדנציות קודמות.
יתרה מכך, הניהול הכספי האחראי בהובלת גנדלמן מעורר הערכה במשרדי הממשלה, ובעקבות כך הצליחה העירייה לגייס הלוואות פיתוח שנועדו לפרויקטים לקידום ופיתוח חדרה לרווחתם וטובתם של תושבי העיר. במסגרת זו אישר משרד הפנים גם את הלוואת הפיתוח הנוכחית בגובה 30 מיליון שקלים. לדברי זיגדון, 16 מיליון מהסכום ישמשו להשלמת בנייתו של היכל הספורט הרב תכליתי, ו-14 מיליון שקלים לפיתוח רחוב מנחם בגין המהווה את אחד משערי הכניסה
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!