ביום שישי הקרוב תונח אבן הפינה לפארק המרכזי בשכונת הפארק, שישתרע על פני כ-70 דונם ויקרא "אקו פארק" כדי לשקף את המאפיינים האקולוגים שבו.
בתוך הפארק יוקם אגם אקולוגי על שטח של כ-5 דונם עם צמחייה וסוגי דגים אשר תפקידם, מעבר לנוי, הינו לסנן את המים במקום משאבות חיצוניות.
ברחבי הפארק יוקמו הצללות (פרגולות) דקורטיביות עם פינות ישיבה למנוחה, וכן שבילים להליכה וריצה.
הפארק יואר באמצעות תאורת לד יעילה וחסכונית, ובנוסף תוקם רחבה ייחודית עם מבנה תצפית המשקיף על הפארק ובתחתיתו מקומות ישיבה "מוטמעים" בתוך המדשאה ליצירת מיני-אמפי שיוכל לשמש להופעות קטנות וכדומה.
בשטח הפארק יוקמו 3 מתחמי משחקים עם חלוקת מתקנים לגילאים שונים. כפי שהבטיח ראש העיר צביקה גנדלמן יהיו מתחמי המשחקים נגישים לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, וזאת בעקבות פגישות שקיים עם תושבים ועם הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים אשר הצביעו על המחסור במקומות נגישים שבהם יוכלו ילדיהם ליהנות.
סמוך למתחמי המשחקים שיתפרשו על שטח של כ-3 דונם, עתיד להיבנות גם מבנה מסעדה המשקיף על האגם.
שכונת הפארק נבנית כשכונה ירוקה, אשר המאפיין אותה הינו פארק במרכזה ושטחים ירוקים רבים.
אבן הפינה תונח בטקס במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, מ"מ וסגני ראש העיר, חברי מועצת העיר, גופי סמך של העירייה, יזמים וקבלנים, וכן תושבי השכונה.
באי הטקס ייהנו מהופעתם של הזמר החדרתי ניב דמירל (The Voice) ושל להקת המחול הייצוגית "צבעי מחול".
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!