בשיתוף ארגון "ערי חינוך" הובילה העירייה כנס ארצי בנושא המעבר לכיתות 2021, בהשתתפות מאות אנשי חינוך מכ-30 יישובים בישראל.
כנס ארצי בנושא המעבר לכיתות 2021 התקיים בחדרה בהשתתפות מאות אנשי חינוך מכ-30 יישובים בישראל. בכנס, שהתקיים בהובלת עיריית חדרה בשיתוף ארגון "ערי חינוך", השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, יו"ר "ערי חינוך" יעקב הכט, מ"מ מנהלת אגף החינוך לאה אבוטבול, מפקחים ממשרד החינוך, וכן אנשי חינוך מכל רחבי הארץ.
ראש העיר גנדלמן אמר כי הוא גאה שחדרה מובילה את התהליך בארץ, וסיפר על הרפורמה שהוא מוביל לקידום החינוך בעיר, ובראשה פתיחת כיתות 2021 על-פי מודל המאפשר לכל מורה לעצב את כיתתו כמרחב למידה פתוח, מרווח, ומעוצב בצורה המאפשרת חוויית לימודים מעודדת סקרנות פתיחות וחקר. גנדלמן בירך את המשתתפים ושיתפם בחזונו לפתיחת כיתות 2021 בבתי הספר בעיר, ההולך וקורם עור וגידים.
ראש העיר צביקה גנדלמן ביחד עם יעקב הכט במהלך הכנס צילום: דוברות העיריה
מטרת הכנס הייתה להעצים את המחנכים, ובכך לקדם כבר היום את כיתת העתיד. הכנס אפשר מפגש ויצירת רשת של מחנכים, שהם פורצי דרך בכל הארץ, במטרה שימשיכו לעבוד יחד. בפן המקצועי של הכנס התקיימה הרצאה של ורד רקאנטי ושל יעקב הכט, שפירטו את 9 השלבים של המעבר מכיתה רגילה לכיתת 2021 לפי תפיסת העולם של "ערי חינוך".
לדבריהם, לכל תלמיד יש 3 מורים: מחנך הכיתה, חבריו לקבוצת הגיל הלומדת עימו בכיתה, והכיתה הפיזית. הכט: "גם הכיתה הפיזית היא מחנכת. כיתה יכולה להעביר אמירה של קור וניכור או אמירה של אכפתיות. היא יכולה להעביר אמירה של מתן מקום לתלמיד או מתן מקום למורה, וכן הלאה. כך שלמראה הכיתה בחלט יש אמירה חינוכית".
הלמידה ההדדית, השיתוף והתמיכה, יהפכו את רשת כיתות 2021 לרשת של לומדים ומלמדים, רשת חיה וצומחת שתוביל את מדינת ישראל לבימה המרכזית של החדשנות החינוכית בעולם.
רשת כיתות 2021 תיתן לחבריה את ההזדמנות והתמיכה ללמידה והיכרות מעמיקה של חדשנות בעולם, חשיפה לרעיונות, ותקדם את רעיונות הלמידה המשמעותית לכל מרחבי מערכת החינוך בישראל.