הגג הירוק של תיכון חדרה - תלמידי מגמת הביולוגיה בתיכון חדרה משתתפים בפרויקט מדעי חברתי, במסגרתו מגדלים אצות וירקות כחלק מלימודי המגמה
תלמידי מגמת הביולוגיה בחטיבה העליונה של בית ספר תיכון חדרה לוקחים חלק בפרויקט מדעי חברתי "הגג הירוק".
מדובר בפרויקט שבמסגרתו יעסקו תלמידי המגמה בגידול אצת ספירולינה, הנחשבת לאחד ממזונות העל, ובנוסף יגדלו ירקות בשיטת הידרופוניקה. גידול הספירולינה והירקות על-ידי התלמידים ישמש למחקר כחלק מלימודי הביולוגיה בבית הספר.
אצת ספירולינה נחשבת לאחד המזונות העתיקים על פני כדור הארץ. היא ידועה כבעלת ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד, מהווה מקור מושלם לחלבון ומכילה ויטמינים ומינרלים בשפע, ולכן יכולה לסייע בצמצום תופעות של תת תזונה.
אצות וירקות על גג בית הספר צילום: באדיבות בית הספר
מנהלת תיכון חדרה יעל פז מעדכנת כי, מיזם "הגג הירוק" לגידול ספירולינה פועל במספר מצומצם של בתי ספר בארץ וזוכה לליווי צמוד של מכון ויצמן. כמו כן, למיזם זה היבט חברתי לאור העובדה שמדובר בגידול מזון העשוי להוות בעתיד הלא רחוק פתרון לרעב, באפריקה למשל, ובגידול מזון באופן המשפר את איכות הסביבה והמזון עצמו.
גידול הירקות בשיטת הידרופוניקה עונה על הצורך של האוכלוסייה לאמץ אורח חיים בריא ולגדל ירקות באופן עצמאי. שיטת ההידרופוניקה מאפשרת לגדל צמחי מאכל על גבי מים ללא שימוש במצע כלשהו, כאשר חומרי ההזנה של הצמחים מומסים במים. בשיטה זו לא נדרשת אדמה וכמות המזיקים קטנה יותר באופן משמעותי. המים המדושנים מסתחררים בצורה מתמדת והצמח מקבל את כל חומרי ההזנה ההכרחיים. יתרונה הגדול של שיטת גידול זו הוא חיסכון במים, הזנה מקסימלית של הצמח, ומיעוט מזיקים.
לדברי מנהלת התיכון, פרויקט "הגג הירוק" הוא יוזמה של שתי מורות לביולוגיה מצוות החטיבה העליונה של בית הספר, אפרת צארום ומיכל סטקלר שאף לקחה על עצמה את הובלת המיזם עם תלמידי המגמה.
לצורך הפעלת הפרויקט הכשיר בית הספר אזור מיוחד המתאים מבחינת תנאי הגידול עבור אצת הספירולינה וגידולי ההידרופוניקה.