השנה הוקם פרויקט ייחודי לתיעוד סיפורי חיים של בני העדה האתיופית ע"י תלמידי תיכון טכנולוגי נעמת חדרה – בניהם גם בני העדה האתיופית
הפרויקט מתקיים תודות לעו"ס יפה הדראי ממחלקת הרווחה בעירית חדרה שהגתה את הרעיון לחבר את התלמידים לסיפורי החיים של קשישים בקהילה האתיופית והוא חלק מתוכנית המעורבות החברתית.
מדובר בכ-10 קשישים שהסכימו להשתתף בפרויקט והסכימו לשתף את התלמידים בסיפוריהם האישיים בכל היבטי החיים החל מתקופת ילדותם בכפר באתיופיה, הדרך שעברו עד שהגיעו לישראל וכעת חייהם בישראל, המקום שאליו נכספו להגיע.
פרויקט הקשר הרב דורי בביה"ס נעמת חדרה צילום: באדיבות בית הספר
הקשישות שכולן נשים סבתות מגיעות בקביעות שלושה ימים בשבוע לפעילות במועדון "מועשר", התלמידים נפגשים מידי שבועיים עם הקשישים במועדון קלור. בתחילה היו מספר פעיליות הכרות ובהמשך כל תלמיד או תלמידה מצאו את האדם שאיתו מצא את החיבור הנכון לשמוע ולתעד את סיפור חייהם.
להדגיש ששתי נשים נדירות טובה וורקנך מנחה חינוכית מטעם הפרויקט הלאומי של ברנקו וייס וסאלם מנסנט מגשרת מטעם עמותת פידל ולוקחות חלק בצוות ביה"ס מובילות את הפרויקט ונמצאות בכל התהליך מתחילתו ומלוות את התלמידים ואת הקשישות בכל התהליך.
העבודות המוגמרות יפורסמו הן באתר ביה"ס והן במוזיאון "החאן" צילום: באדיבות בית הספר
חשוב לציין את מנהלת ביה"ס הגב' טלי צ'מני שדחפה ועודדה את התלמידים ואת התהליך כולו כדרך ללמוד את המורשת העדה האתיופית ממקור ראשון מהקשישות המכונות "האימהות".
לציין כי מוזיאון "החאן" גילה התעניינות ורצון לפרסם את העבודות המוגמרות במוזיאון העיר חדרה ולהציגו כדבר בלתי נפרד ממורשת העיר לדורות הבאים.
הפרויקט אמור להסתיים בסוף חודש אפריל 2016 וכאמור, העבודות המוגמרות יפורסמו הן באתר ביה"ס והן במוזיאון "החאן".
סייעה בהכנת הכתבה: אסנת בן נתן - רכזת מעורבות חברתית, תיכון נעמ"ת חדרה.