כנס ילדי חוות התקיים היום בחווה החקלאית "ערוגות פלז" בחדרה. כנס ילדי החוות מתקיים מזה 10 שנים ברציפות בכפרי הנוער של המנהל לחינוך ההתיישבותי וזו הפעם הראשונה שבה מתקיים כנס מסוג זה בחווה חקלאית במחוז חיפה, בעיר חדרה.
כ-1100 תלמידים הגיעו מכל הארץ לחוות "ערוגות פלז" לפעילות חינוכית וחוויתית בנושא "שנת שמיטה" . התלמידים הסתובבו בארבעה מתחמים ובהם כ- 30 תחנות פעילות בנושא שמיטה וכן פעילויות להיכרות ראשונית עם העיר חדרה, סמל העיר, וההמנון.
בתום הפעילות השתתפו התלמידים במשחק דיגיטלי- המוני משחק מסכם למידה בכנס, משחק בו התלמידים היו צריכים לענות על חידות הקשורות לנושאים שאליהם נחשפו בתחנות. חניכי תנועות הנוער בעיר ותלמידי ביה"ס הדמוקרטי בשכונת ברנדס ליוו את פעילות התלמידים. תלמידי מקהלת בית הספר היסודי "פאר עם" על השירה היפה.
מנהלת מחוז חיפה, רחל מתוקי, מסבירה על ערכו וחשיבותו של החינוך החקלאי במערכת החינוך. "החינוך החקלאי הוא במהותו רב מימדי ורב תחומי. הוא נוגע בתחומים רבים של ההוויה האנושית, ושל המדע. ומשיק לכישורים רבים אחרים שבהם האדם- התלמיד- משתמש בחיי היום-יום. מטרות החינוך החקלאי לחנך דור שוחר טבע, חקלאות וסביבה. לחנך לצרכנות נבונה וביקורתית. התלמידים בחווה החקלאית לומדים את מדעי החקלאות והסביבה ומיישמים את הנלמד הלכה למעשה", אמרה מתוקי.
כ-1100 תלמידים הגיעו מכל הארץ לחוות "ערוגות פלז" בחדרה. צילום: שלומי גבאי
החווה היא בית ספר, המהווה מרכז לימודי חוץ כיתתי להוראת מדעי החקלאות ולימודי הסביבה וכולל שטח חקלאי מוגדר. החווה משתרעת על כ- 80 דונם ויש בה ריכוז מרשים של עצים בוגרים בני 60 שנה ויותר, מרחב צמחים טרופיים, ערוגות תבלין אורגניות, מכוורת קטנה וחלקת ניסויים בקיימות.
אל החווה מגיעים תלמידי גנים ובתי ספר מהאזור, בהסעה מאורגנת, כדי ללמוד מדעי החקלאות ולימודי סביבה. כ-40 חוות פרוסות ברחבי הארץ, מדימונה בדרום ועד קריית שמונה בצפון והן מתופעלות, ממומנות ונמצאות תחת הפיקוח של משרד החינוך והרשות המקומית.
ילדי חדרה פעילים במיוחד בחווה, החל מגן, דרך בתי הספר היסודיים של החינוך הממלכתי והממלכתי דתי, ותלמידי חטיבת הביניים והתיכונים. גם תלמידי החינוך המיוחד משתלבים בפעילות בחווה.
הפעילות של התלמידים בחוות החקלאיות כורך בתוכו מגוון רב של פעילויות ומיומנויות: הכנת מצע זרעים, זריעה לימוד והבנה של מחזור החיים של הצמח ושל בעל החיים. ריבוי וגטטיבי וריבוי מיני. כמו כן התלמידים לומדים ומתנסים בעוד הרבה שלבים בהם : שתילה וזריעה ועד לשלב אכילת התוצרת.