מועצת פרדס חנה כרכור מזמינה אומנים מקומיים להגיש הצעות לשילובן של יצירות אומנות בשביל האלונים ההיסטורי.
בימים אלו יוצאת מועצת פרדס חנה כרכור בפרויקט אומנות חדשני ויוצא דופן. המועצה מזמינה אומנים מקומיים להגיש הצעות ליצירות אומנות אשר ישתלבו בשביל האלונים ההיסטורי בישוב.
שביל האלונים אשר קורם עוד וגידים בימים אלו הינו תוצר ממצאי סקר הטבע העירוני שהתבצע במושבה בשנתיים האחרונות. במסגרת הסקר גובשו ממצאים המגדירים את מיני הצומח והחי הייחודיים לישוב ולסביבתו. אחת המסקנות המרכזיות התייחסה כאמור לחשיבותם של עצי האלון במרקם הטבע המקומי .
השביל עובר דרך 16 עצי אלון אשר הינם למעשה שרידים מיער האלונים הנרחב והקדום אשר שגשג באזורנו עד לתחילת המאה ה-20. טיפוח שביל האלונים הינו אפיק נוסף בהשקעת המועצה בצמחייה המקומית בדגש על עצי האלון הבוגרים בישוב. לאחרונה הושקעו כ-100,000 ₪ בשיקום עצי אלון בכל רחבי הישוב וכן אומצו עצים בוגרים מישוב שכן בחורש הסמוך לבית הספר "אלונים".
מטרת הפרויקט החדשני הינה הדגשת יפי העצים וחיזוק הקשר שבין התושבים לבין עצי האלון. על פי הגדרת המחלקה לאיכות הסביבה : "יצירות האמנות לייחד את השביל משאר הרחוב ולהוות סימן דרך והיכר לשביל האלונים." הקונספט לשילוב היצירות בטבע המקומי מעודד שימוש חוזר בחומרים והעצמת יופיים וחשיבותם של העצים הללו עבורנו באמצעות אומנות סביבתית.
ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש, ציין כי: " אנו הרשות הראשונה לפעול למען שיקומו של יער האלונים העתיק, וזאת מתוך תפיסה המעניקה משקל רב לשמירה על צביונו ההיסטורי והירוק של הישוב. סקר הטבע העירוני מהווה למעשה מקור מידע נרחב על בסיסו אנו פועלים בכדי להמשיך ולשמר את הטבע המקומי. גם בתוכנית המתאר היישובית החדשה ישנה התייחסות בפועל לממצאי הסקר. הדגש הניתן לשמירה על סביבה ירוקה בא לידי ביטוי בשילובו בחינוך, בפעילות מחלקת איכות הסביבה, בקהילה וכעת גם באומנות. אנו מזמינים את האומנים המקומיים להשתתף בפרויקט היפה ולתרום מכישרונם."
יו"ר הועדה לאיכות הסביבה חבר המועצה איציק בוחבוט לוין: " סקר הטבע העירוני זכה להצלחה רבה ולהיענות מרשימה של התושבים. בזכות שיתוף הפעולה של הרשות עם הקהילה המקומית ביכולתנו להמשיך ולקדם את נושא איכות הסביבה ואת איכות החיים של התושבים פה. שביל האלונים הינו פרויקט חדש המחבר בין אומני המקום לקהילה ולסביבה. שילוב יצירות אומנות בטבע נועד בין השאר להעלות את המודעות לחשיבות האקולוגית וההיסטורית של העצים הללו במרקם המקומי. נדגיש כי היצירה המרכזית היא זו של הטבע-עצי האלון, והאומנות נועדה להבליטם, ולבטא את היחסים שביננו לבין הסביבה בה אנו חיים. "
לדברי מנהל מחלקת פיקוח ואכיפה ואיכות הסביבה, אייל שני: "אנחנו גאים להיות חלק ממושבה שמשמרת את הטבע הקיים בתוך המרקם הבנוי ובראש ובראשונה שיקום של יער האלונים העתיק. התחלנו לאחרונה בשיתוף פעולה עם בית הראשונים הכולל הסבר על מורשת הישוב בהיבט הסביבתי אשר יוטמע עם הזמן בתוך סיפורו של הישוב. שביל האלונים הוא שביל שנעים לטייל לאורכו, ואנו אף מבקשים ופונים לתושבים הוותיקים של הישוב לחלוק אתנו את זיכרונותיהם לגבי האלונים הוותיקים ולאפשר בכך חשיפה ותיעוד של אופן השתלבות ההיסטוריה האישית בזו היישובית."
עץ אלון לשימור רחוב החרובים. צילום: באדיבות המועצה