עמותת “נתיב אור חדרה”, הפועלת עם בני נוער חרדים במצבי סיכון, מצאה את עצמה בלב סערה משפטית ותקשורתית, לאחר שמגרש הכדורגל שהקימה עבור החניכים נהרס ביוזמת העירייה – למרות שבית המשפט טרם הכריע בבקשתה לעכב את צו ההריסה.
לטענת העמותה, בניית המגרש החלה בתום לב, לאחר שהסתמכה על חוות דעת של מפקח בנייה ששכרה, שטען כי לפי תקנה 31 לתקנות התכנון והבנייה – מדובר בעבודה הפטורה מהיתר בנייה. רק מאוחר יותר, לדברי העמותה, התברר כי המגרש טעון היתר, וכי צו הריסה מנהלי כבר הודבק במקום – מבלי שהעמותה עודכנה ישירות.
ביום שני, 6 במאי, בשעה 15:15, הגישו עורכי הדין מירב אחטר ורובי אלימלך בקשה דחופה לעיכוב ביצוע הצו לבית המשפט, תוך שצירפו חוות דעת בטיחותית וחוות דעת אדריכלית המעידות כי הבנייה תואמת את התוכנית התקפה. בבקשה נטען כי העיכוב לא מסב כל נזק ציבורי, וכי הנסיבות המיוחדות – בהן ההטעיה המקצועית, ההשקעה הכספית והתרומה החברתית של הפרויקט – מצדיקות דחייה זמנית של ההריסה למשך חצי שנה.
עו”ד מירב אחטר, שייצגה בעבר את העירייה עצמה בתחום התביעה הפלילית וכיום מייצגת את העמותה, הדגישה כי פעלה כחוק והעבירה עותק מהבקשה לעירייה. לדבריה, למחרת בבוקר – בטרם ניתנה כל החלטה משפטית – פעלה העירייה והרסה את המגרש.
“מדובר בהתנהלות שערורייתית. מעולם לא נתקלתי ברשות מקומית שמבצעת הריסה מיידית לפני החלטת שופט”, מסרה עו”ד אחטר. “זה פוגע לא רק בזכויות העמותה – אלא גם באמון הציבור”.
העמותה אף טוענת כי במהלך ההריסה נהרסו חלקים נוספים שלא נכללו כלל בצו. “מדובר בפעולה שנראית יותר כמו התנהלות של גורמים עברייניים מאשר של רשות ציבורית”, נמסר מטעמה.
בעמותה שוקלים כעת הגשת תביעה אזרחית נגד עיריית חדרה, ואף תביעות אישיות נגד הגורמים המעורבים. “לא נעמוד מנגד כאשר צעירים במצוקה נותרים שוב ללא מסגרת – הפעם בגלל פעולות הרשות עצמה”, אמרו.
בשלב זה, העמותה ממתינה להכרעת בית המשפט – ובתקווה, גם להשבת התקווה לחניכים שנפגעו.
|