המשרד להגנת הסביבה מקדם תחבורה ירוקה בפעם הראשונה עם משאיות אשפה מאופְּסות פליטות. המשרד יתמוך בסכום של כ-8 מיליון שקלים ברכישת משאיות אשפה מאופְּסות פליטה ב-11 רשויות ברחבי ישראל: איגוד ערים אשכול רשויות נגב מזרח, מועצה אזורית גוש עציון, מועצה אזורית הר חברון, מועצה מקומית קריית ארבע, עיריית אילת, עיריית ירושלים, עיריית מודיעין עילית, עיריית נתניה, עיריית ראשון לציון, עיריית רמת גן ועיריית תל אביב. רשויות אלו זכו בתמיכת המשרד במסגרת קול קורא לסיוע ברכישת משאיות לאיסוף אשפה מאופְּסות פליטות. מדובר בצעד של ממש לצמצום זיהום האוויר בסביבה העירונית.
העלות החיצונית המשקית הכוללת של משאיות כבדות (יותר מ-3.5 טונות) בישראל כתוצאה מנזקי פליטות מזהמי אוויר וגזי חממה היא 2.1 מיליארד שקלים בשנה. עלות הזיהום ממשאיות אלו היא 29% מהעלות הכוללת של תחבורה כבישית אף שהן אחראיות רק על 6% מהנסועה הכוללת.
בישראל אין כיום בשימוש משאיות אשפה מאופְּסות פליטות. משאיות אשפה מאופְּסות פליטות בעלות פוטנציאל רב לצמצום פליטות מזהמים אלו, אך הן יקרות כיום ביחס למשאיות אשפה המוּנָעות בדיזל. לכן, המשרד להגנת הסביבה מקדם מעבר לחלופה נקייה על ידי תמיכה ברכישתן למי שיוביל את השינוי.
באמצעות תמיכת המשרד, רשויות אלו ירכשו משאיות לאיסוף אשפה מאופְּסות פליטות ונקיות מזיהום אוויר ורעש במקום משאיות אשפה מוּנָעות דיזל, למען בריאות הציבור, איכות החיים וצמצום פליטות גזי חממה.
אופי הפעילות של משאיות לאיסוף אשפה הופך אותן למתאימות למעבר לרכב חשמלי או מוּנע מימן מאחר שהן פועלות במסלולים קבועים בעלי טווחי נסיעה ידועים מראש וריבוי עצירות והאצות מחדש. לרכב חשמלי ניצול מרבי של יתרונות: הבלמים לוכדים מחדש את האנרגייה הדרושה לעצירת המשאית בד בבד עם הטענת המצבר. כמו כן, משאיות אשפה חשמליות, לרבות משאיות מוּנָעות במימן, מתאפיינות בנסיעה שקטה יותר ומצמצמות את מטרדי הרעש.