אל אגף האכיפה והביטחון בניהולו של שולי לוי, הגיע מידע על השלכת פסולת בנייה בשטח חקלאי. בדיקה מעמיקה יותר העלתה חשד שמדובר בקבלן הובלה של מכולות המכילות פסולת בניין. מכולות אלה מוצבות באתרי בנייה, ואת הפסולת המצטברת אמור הקבלן לפנות לאתר מורשה ולהטמינה. עלה חשד כי במטרה לחסוך את כספי ההטמנה, השליך הקבלן את הפסולת בשטח חקלאי סמוך לכביש 9 ושכונת ברנדס.
בהנחיית מנהל אגף האכיפה נשלחו ניידות של הסיירת הירוקה מהיחידה לאיכות הסביבה, לבצע תצפיות ליד ביתו של הקבלן וליד השטח החקלאי.
יצוין כי במסגרת חוק "הרשויות המקומיות אכיפה סביבתית-סמכויות פקחים" (התשס"ח-2008). יש לפקחי איכות הסביבה סמכויות אכיפה משמעותיות, כולל כניסה לשטחים, מתן דוחות, הטלת קנסות גבוהים, הגשת תביעות, סמכות לעכב, לחקור, וסמכויות אכיפה נרחבות נוספות. כלומר, בעקבות החוק מוסמכים פקחי היחידה לאיכות הסביבה גם לאתר מפגעים סביבתיים וגם לאכוף סנקציות נגד הגורמים העברייניים.
הניידת של הסיירת הירוקה, ובה מנהל איכות הסביבה איציק בוזגלו ופקחי היחידה אמיר אוחנה ורועי אברהם, תצפתו על הבית במשך מספר שעות, ובשעת לילה מאוחרת אכן הבחינו בקבלן יוצא מביתו ומתניע את המשאית.
מיד דיווחו על כך לניידת שהמתינה בשטח, והפקחים שבתוכה התמקמו בעמדה נוחה לתצפית, מצוידים במצלמות נסתרות וציוד מתקדם לראיית לילה.
כעבור זמן קצר הגיעה המשאית והחלה לפרוק את פסולת הבניין במקום האסור. לאחר שצילמו את פריקת הפסולת יצאו הפקחים מהמארב ותפסו את הקבלן על חם.
במקביל הוזעקה למקום ניידת של השיטור העירוני, שהגיעה במהירות להגשת סיוע.
הקבלן שנתפס, נחקר והודה כי השליך פסולת מספר פעמים בשטחים פתוחים. בשלב ראשון הוא חויב לנקות את השטח מהפסולת ששפך בכל הפעמים, ולהחזיר את השטח לקדמותו. כמו כן, בהתאם לחוק צפויה המשאית לחילוט, והאיש צפוי לכתב אישום בגין העבירה שביצע.
בעיריית חדרה מבהירים כי יגלו אפס סבלנות כלפי עבריינים סביבתיים, וכי מי שייתפס צפוי לעונשים הכבדים ביותר הקבועים בחוק.
|