סכסוך על ירושה הביא לסדרת ארועים פליליים שבסיומם הוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד ארבעה נאשמים לאחר שבשל סכסוך ירושה הציתו את הכניסה למשרדו של עורך דין שייצג בהליך המשפטי, והניחו רימון אימונים בכניסה לביתו על מנת לאיים עליו ולשבש את ההליכים המשפטיים המתנהלים.
מכתב האישום שהגישה עו"ד מורן דבוש מפרקליטות מחוז תל אביב עולה, כי הנאשם אבנר שבירו (64), תושב נתניה, ואחיו היו בסכסוך משפטי עם אחיינם סביב חלוקת ירושה. במסגרת הסכסוך שכר האחיין את שירותיו של עו"ד אזרחי שייצג אותו בהליכים נגד דודיו. בעקבות כישלונות בהגעה לפשרה והתארכות ההליכים המשפטיים, החליט שבירו לאיים על העו"ד על מנת להשפיע על ההליכים המשפטיים ולאלץ אותו להגיע לפשרה.
לשם כך, בתחילת שנת 2023 שבירו קשר קשר עם אדם נוסף להצית את דלת הכניסה לביתו ומשרדו של העו"ד. אותו אדם הגיע למשרד מצויד במיכל עם חומר דליק, הצית את הכניסה וכתוצאה מכך נגרם נזק רב למשרד ולרכב שחנה בסמוך אליו. כעבור כשנה וחצי החליט שבירו להצית בשנית את דלתו של העו"ד וקשר קשר עם הנאשמים דורון ראובן (48), דן אסרסה (42) מנתניה והבטאמו אזנה (27) מחולון, שיסייעו לו להוציא את התוכנית לפועל בתמורה לתשלום כספי. כתוצאה מההצתה השנייה נגרם פעם נוספת נזק למשרד. כ-10 חודשים אחרי ההצתה השנייה, החליט שבירו לאיים על העו"ד וקשר קשר עם אדם נוסף במטרה להפחיד אותו. במסגרת התוכנית הונח רימון אימונים בכניסה לביתו של העו"ד, אותו מצא כשחזר לביתו. כתוצאה מאיומים, כחודש לאחר הנחת הרימון, התפטר עורך הדין מהייצוג.
כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד על פי חלקו, עבירות של הצתה, קשירת קשר לביצוע פשע וסחיטה באיומים.
הפרקליטות מבקשת מבית המשפט לעצור את הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.
מי חדרה ו-מי נתניה לקראת סגירה
הצעת החוק לסגירת תאגידי המים אושרה בועדת השרים לחקיקה...
פלאשנט לוקאלי | 17.12.2025
מה קורה כשהאור בגלריה נכבה?
תערוכה חדשה ומסקרנת בב'ורג בנימינה...
פלאשנט לוקאלי | 15.12.2025
73 יצירות בגלריה על הצוק בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.12.2025
רואי הסינג מונה למנכ"ל תנועת מכבי העולמית
...
פלאשנט לוקאלי | 4.12.2025
ההשפעה של המלחמה על מחלוקות עסקיות
...
פלאשנט לוקאלי | 3.12.2025
מדברים על זה
אישום: תקף באכזריות את בן זוגה של אימו
...
פלאשנט חוק ומשפט | 17.12.2025
המדריך לגבר לבחירת נעלי נייק
...
פלאשנט עסקים | 17.12.2025
מה אומרים הכאבים בצד הפנימי של הברך ואיך חוזרים לפעילות מלאה
...
פלאשנט עסקים | 17.12.2025
רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה
יאיר זלטאן, יוטיובר מוכר ואהוב מספק תמיכה לילדים שלעיתים נפגעים מבחינה רגשית מהמשחק...
פלאשנט לוקאלי | 12.12.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 11.12.2025
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".