הוועדה המקומית אישרה תוכנית להסדרת הקיים, וכן עיבוי זכויות בנייה. התוכנית צפויה לשדרג את ערכי הקרקע, להביא להגדלת האוכלוסייה, ולשפר את איכות החיים של התושבים
הוועדה המקומית אישרה את התוכנית להסדרת שכונת חפציבה, והמליצה על הפקדתה בוועדה המחוזית. התוכנית כולל עיבוי זכויות להסדרת המצב הקיים והרחבת השכונה, וצפויה לשדרג את ערכי הקרקע, תביא להגדלת האוכלוסייה, ותשפר את איכות החיים של התושבים. שכונת חפציבה הוקמה לפני כ-65 שנים, וכיום מתגוררות בה כ-60 משפחות בבתים צמודי קרקע, בצפיפות דלילה, על שטח של כ-85 דונם ללא הסדרה סטטוטורית וללא רישום מוסדר של הזכויות.
בשנת 1995 אושר תשריט לרישום שיכונים ציבוריים אשר רשם את החלקות וגבולותיהן, דבר שאיפשר הסדרה קניינית אך ללא כל אפשרות להוצאת היתרי בנייה לבינוי הקיים או להרחבות ולפיתוח השכונה בכלל. עיריית חדרה בשיתוף משרד השיכון והבינוי פעלה להכנת תוכנית להסדרת השכונה תוך אפשרות להעלאת הצפיפות ותגבור הזכויות, כך שתכלול כ-240 יחידות דיור. בנוסף כוללת התוכנית הסדרת תשתיות (מים, ביוב, ניקוז וכדומה), שדרוג מערכת דרכים, הקצאת שטחי חנייה ושטחים לצורכי ציבור, פיתוח גנים ציבוריים, נגישות וכדומה.
שכונת חפציבה צילום: דוברות העיריה
שכונת חפציבה הקיימת מהווה חלק ממתחם לפיתוח אשר נקבע בתוכנית המתאר של חדרה חד/2020, ובמסגרת זו הוכנה למתחם תוכנית שלד אשר תפקידה לסמן את שטחי הבינוי והפיתוח, השטחים הפתוחים והמערכת התחבורתית, באופן המייצר תפקוד שכונתי נאות. התוכנית מייצרת ממשקים אורבאניים בין השכונה הקיימת לזו המתוכננת מצפון וממזרח לה (שכונת הפרפרים), עם מרחבים ציבוריים משותפים וממשק נכון ופעיל עם השטחים הפתוחים הטבעיים הסובבים אותה, הכל תוך יצירת מארג אורבאני אחד.
כיום הנגישות אל השכונה הינה באמצעות דרך מבצע יונתן המתחברת אל כביש 4 כחיבור זמני, אשר יבוטל לאחר ביצוע החיבורים העתידיים אל השכונה ומחוצה לה.לאור הצפיפות הדלילה מציעה התוכנית הגדלת הצפיפות לכ-4 יחידות דיור לדונם. מימוש היחידות יכול להתקיים בטיפוסי בינוי שונים, ובמקביל קובעת התוכנית כי כל מבנה הקיים ערב אישורה, בתחום המגרש ושאינו פולש לשטחים ציבוריים או עולה על היקף הבנייה המותר, ייחשב כתואם לתוכנית. התוכנית אף מסדירה חריגות בנייה אשר מחוץ לגבולות המגרשים, ובתנאי שמעמדם הקנייני משפטי יוסדר.
לאור כל האמור ולאור תרומתה הגדולה של התוכנית להסדרת שכונת מגורים הקיימת מזה עשרות שנים ללא אפשרות להסדרה ולהוצאת היתרי בנייה ובמצב פיזי ותשתיתי ירוד, החליטה הוועדה המקומית להמליץ על הפקדתה של התוכנית.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.