השבוע נחנך מרכז לקידום קיימות קהילתית , "המשאלה" או בשמה הקודם "מקלט ההשאלות". ראש המועצה יוני חכימי, סגניו עו"ד אייל כגן ועו"ד אביעד סיני, חברת מליאת המועצה ד"ר עירית רתם, חברת המועצה יעל כהן פארן, מתנדבים מהיישוב, וצוות אגף שפ"ע חנכו את המרכז.
ראש המועצה, יוני חכימי ציין כי "כוחה של הקהילה מורגש היטב בתחומי הסביבה והקיימות, אנו נמשיך לתמוך ולטפח ביוזמות מקיימות וקהילתיות למען רווחת תושבי המושבה שלנו".
ד"ר עירית רתם שהגתה והובילה את הפרויקט כבר לפני מספר שנים במטרה לקדם את תחומי הקיימות הקהילתית ביישוב ציינה השבוע כי : " "המשאלה" היא הבית ליוזמות הקיימות בפרדס חנה-כרכור. יש כאן מחסן להשאלת חפצים, מחסן חומרי אומנות. פעם בחודש מתקיים כאן קפה תיקון ומעכשיו גם כל הציוד של מסיבות ההחלפות של "אמהות לא אוגרות" ו"מושבה על אופניים". המשאלה היא הרבה יותר מסתם מקום – הוא תוצאה של חזון ועבודה קשה. כאן אפשר לחלוק משאבים, כי לא צריך להיות בעלים של חפץ על מנת להשתמש בו, לתקן במקום לזרוק, ליצור וללמוד יחד איך לחיות בצורה שיותר טובה לנו ולסביבה".
"המשאלה" ,מרכז לקידום קיימות קהילתית בפרדס חנה-כרכור הפועל תחת מחלקת קיימות ואיכות סביבה באגף שפ"ע ומופעל ע"י מתנדבים מהקהילה. הבית החדש של "המשאלה" ממוקם ברחוב מלאכי 15 ופתוחה בימי ראשון ורביעי בין השעות 17:00-19:00 ומספק מגוון מענים בתחומי הקיימות וצמצום הצריכה:
• מחסן השאלת חפצים – כגון ציוד לאירועים הכולל כלי אוכל רב פעמיים, כסאות ושולחנות, ציוד לקמפינג ומגוון כלי עבודה וכלי גינון.
• "קפה תיקון" – אירוע תיקון חפצים על ידי מתנדבים המתקיים אחת לחודש
• ספריית חומרי גלם לאומנות ויצירה – לשימוש גננות, אומנים ויוצרים.
• מרחב לסדנאות "קיימות", מפגשים והרצאות ועוד.
תושבי המושבה מוזמנים לקבוצת הווטסאפ כדי לברר על זמינות ציוד:
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.