פלאשנט למען העסקים. נינה יחזקאל בעלת הקונדיטוריה "נינה קונדיטורית בוטיק", הנמצאת בדרך הבנים 74 בפרדס חנה כרכור, מזמינה אתכם לחגיגה של טעמים
נינה יחזקאל: "העסק הוא קונדיטוריה בוטיקית עם מגוון קינוחים עבודת יד, הכל מיוצר כאן במטבח פתוח שניתן להיכנס ולראות אותי, את גיא ושאר הצוות בזמן הייצור".
כמה זמן העסק קיים?
"אני קונדיטורית מעל 13 שנה, התחלתי כתחביב ביתי לייצר עוגות מעוצבות וקינוחים לאירועים קטנים. עם הזמן הרחבתי את העסק והמקום הפך לקונדיטוריה ורודה וכייפית. קהל רחב מגיע מכל הארץ להתפנק בקינוחים ותוצרים בעבודת יד. ו"נינה" הפכה למותג איכותי ברמה גבוהה בכרכור ובשאר הארץ.
בשנים האחרונות גיא, בעלי, אשר יצא לפנסיה מהצבא, הצטרף לממלכה הקסומה הזו וביחד ביד רמה אנחנו מנהלים את הקונדיטוריה המשגעת הזו. גיא אחראי על כל התחום הלוגיסטי, ספקים ודוחות, יד ימיני, ואני ממשיכה לייצר בשיא האנרגיות".
מאין נולד הרעיון?
"לפני כ-13 שנה הבת הבכורה שלנו, אופיר, ביקשה עוגת יומולדת לכיתה. אני שלא ידעתי לאפות בכלל, קניתי עוגה מקונדיטוריה, לקחתי אותה הביתה והתחלתי לפסל עליה דמויות מבצק סוכר. העוגה גרפה מחמאות רבות, וכך התחלתי לאפות בבית עד שהגעתי לעוגת השוקולד המוצלחת.
תודה לאופיר ולשוקולד! העוגות הראשונות שנמכרו היו עוגות יומולדת מעוצבות. משם המשכתי ללימודי קונדיטוריה בבית הספר אסטלה, שם התמקצעתי, פיתחתי מתכונים בעצמי והרחבתי את הידע הקולינרי".
מהי ההתמחות/השירות?
"קונדיטוריית נינה מתמחה בקינוחי בוטיק, בעוגות מעוצבות, בעוגיות, מאפי שמרים וקרואסונים. בנוסף אנו עורכים גם אירועי קייטרינג חלבי מפנקים במיוחד, וסדנאות ילדים ומבוגרים.
בקונדיטוריה אני שמה דגש על טריות ועל חומרי גלם איכותיים, מקפידה לשלב את הטעמים של פעם ויחד עם זאת לגוון ולהעשיר את הקונדיטוריה בקינוחים עכשוויים ובוטיקים".
מה אפשר למצוא אצלכם בקונדיטוריה?
"בקונדיטוריה ניתן לרכוש מאפי שמרים במגוון טעמים, קרואסונים מיוחדים, טארטים, עוגות גבינה, מוסים, בחושות, עוגיות, קרמבו וארטיקי שוקובו עבודת יד, פחזניות, קינוחים אישיים, קינוחים ללא גלוטן, טבעוניים וללא סוכר. מגוון של מאפי קייטרינג- קישים, מאפים מלוחים ועוד. וכמובן להשתתף בסדנאות אפייה ובישול לילדים ומבוגרים".
מה הקינוח הכי מבוקש בקונדיטוריה?
"וואוו יש המון... ישנם מתכונים שפיתחתי בעצמי והם מבוקשים ביותר בקרב הקהל, קוביות הסניקרס, הלימוניות, הטארט תפוחים עם הקראמבל אגוזים. שווה ביקור".
איך מתנהלים בזמן מלחמה?
"הקונדיטוריה בתחילת המלחמה הייתה סגורה למספר ימים, לאחר שיצאנו מההלם וניסינו להתאושש ולהרים את הראש מהמכה הגדולה שחטפה המדינה, הפכנו את הקונדיטוריה לייצור עוגות ומאפים לחיילים ולחיילות צה"ל. המאפים הגיעו להמון בסיסים ברחבי הארץ, לבתי מלון ששהו בהם מפונים, לשטחי כינוס ולבתי חולים לעודד פצועים. זה חימם את הלב שאנחנו יכולים לעזור, לתרום ולקחת חלק במערכה הקשה הזו".
מה החזון שלך?
"החזון להמשיך לטפח את הקונדיטוריה המתוקה הזו, להמשיך לשמח אנשים ולהמשיך לקבל ביקורות טובות מקהל הלקוחות. לגוון ולהוביל טרנדים, לחדש, ולהמשיך להיות ייחודית ואיכותית וכמובן לפתוח סניפים נוספים של "נינה".".
מה תאחל/י לעצמך לימים שאחרי המלחמה?
"מאחלת לאחדות העם, לפרנסה טובה, לבריאות, לאושר ושנחיה ימים טובים רגועים ושלווים.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.