חברת הנדל"ן "עמרם אברהם" חנכה את הפרויקט תמ"א 38/2, ברחוב תרנ"א 77 בעיר חדרה. 3 בניינים ישנים בני קומה אחת על שטח כולל של 2.18 דונם ייהרסו כליל ובמקומם תבנה החברה בניין מגורים בן 5 קומות שיכלול 35 דירות.
מהחברה נמסר כי בעלי הדירות הקיימות יקבלו דירות בני 4 חדרים, בשטח של כ–102 מ"ר ודירות 5 חדרים, בשטח של כ–117 מ"ר ובדירות תהיה מרפסת שמש בשטח של כ–12 מ"ר. כל דירה תקבל חניה, ערבויות חוק מכר וערבויות לשכירות, כאשר דמי השכירות בתקופת הבנייה ינועו בין–3,000 שקל ל–5,000 שקל בחודש.
עדי גייר, סמנכ"ל השיווק של החברה ציין כי תמהיל הדירות החדשות שימכרו לציבור הרחב, יכלול דירות של 5 – 4 חדרים בשטחים של בין 102 מ"ר ל–117 מ"ר עם מרפסות שמש בשטח של כ–12 מ"ר, ופנטהאוזים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסות בשטח של כ–120 מ"ר. מחירי הדירות שיצאו לשיווק יתחילו ב–1,363 מיליון שקל ל–4 חדרים, והחל מ– 1,513 מיליון שקל לדירת של 5 חדרים. היתר הבניה התקבל והחברה צפויה להתחיל לבנות במהלך החודש הקרוב.
הדמית פרויקט תמא 38-2 ברחוב תרנא בעיר חדרה צילום: חברת עמרם אברהם
אלון עמרם בעלים ומנכ"ל חברת הנדל"ן "עמרם אברהם" אמר: "מתוכניות הפיתוח של עיריית חדרה עולה העובדה שבמרכז העיר חדרה החלו להתבצע עבודות התחדשות עירונית בקנה מידה מסיבי, בהם משקיעה העירייה מיליוני שקלים, הכוללת: החלפת תשתיות, הרחבת כבישים ומדרכות להולכי רגל, שיפוץ וחידוש הבניינים הקיימים באזור ובנוסף, צפויים להתבצע מספר פרויקטים של תמ"א 38/2, פינוי בינוי, כל אלו יביאו לעיצובה מחדש של מרכז העיר תוך השבחתם של הנכסים לדירות חדשות הנבנות באזור כיום ובעתיד הקרוב עד לכ – 30% ממחירם כיום".
חדרה, עיר חוף ותיקה העוברת בשנים האחרונות תנופת עשייה ופיתוח מסיביים הבאים לידיי ביטוי בכל פינה בעיר. זוהי העיר הרביעית בגודלה בישראל ומתפרשת על שטח של כ – 53 אלף דונם ובנויה במבנה ייחודי אשר בזכותו נהנים התושבים מאיכות חיים. חשוב לציין כי זוהי עיר עצמאית כלכלית, אטרקטיבית המושכת לאוכלוסייה צעירה ומבוססת המובילה מצוינות בתחום החינוך והפיתוח העירוני. העיר מונה כיום כ–90 אלף תושבים והפוטנציאל לגידול בה הוא עצום. מלאי הקרקעות לבניה למגורים הינו הגדול ביותר במדינה ותוכניות פיתוח ובינוי נרחבות החלו לרקום עור וגידים.
המבנים ברחוב תרנא לפני ביצוע תמא 38-2 צילום: חברת עמרם אברהם
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.