ביום חמישי האחרון מרכז צעירים בפנאי העיר חדרה המשיך מסורת ארוכת שנים וקיים בפעם השביעית את אירוע TED - נשים חדרתיות במרכז הצעירים של פנאי העיר. האירוע המרגש, שסימן את ציון יום האישה הבינלאומי וכן את פתיחת אירועי חודש האישה בחדרה, נערך ביוזמת סטודנטים וסטודנטיות במלגת מעורבות ויזמות חברתית, בהשתתפותן של שש נשים חדרתיות ששיתפו את עשרות הצעירים והצעירות שהגיעו בסיפורים האישיים שלהם- כל אחד מהם דוגמא לחוזק פנימי, אמונה והיכולת לשנות מציאות.
רותם מלר צרויה, שבהכשרתה היא מהנדסת תעשייה וניהול, החליטה לפני שנתיים לעשות הסבה מקצועית וכיום עובדת כאחות מוסמכת בקופת חולים לאומית ביחידה לטיפולי בית. "מאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד רציתי להוביל, להשפיע ולגעת באנשים" מספרת רותם. "אחרי שנים בתעשיית המכשור הרפואי והפארמה, בהן כיהנתי במספר תפקידי מפתח, הבנתי שהמקום האמיתי שלי הוא ליד המטופלים. בעיצומה של הקורונה, עשיתי שינוי קריירה דרמטי ולמדתי סיעוד- תוך כדי היותי אמא לשלושה ילדים קטנים. היום אני אחות ביחידה לטיפולי בית, שם אני מלווה מטופלים בסוף דרכם, מתוך שליחות לתת להם איכות חיים, הקלה וכבוד.
אני מאמינה שהחיים מלאים באתגרים, אבל גם בהזדמנויות. אם יש לך חלום- אל תתני לפחד לעצור אותך. גם אם הדרך לא פשוטה, תמיד אפשר למצוא פתרונות יצירתיים ולהגשים אותו".
שי קקון (22), נולדה וגדלה בחדרה, היא ספורטאית אולימפית שייצגה את ישראל באולימפיאדת טוקיו 2021 וכן באולימפיאדת פריז 2024. "הייתה לי את הזכות להרצות בעיר הולדתי על הדרך שעברתי מנערה שסך הכל אהבה ספורט לספורטאית אולימפית" מספרת שי, שדיברה בהרצאתה על נחישות, כוח רצון וחלומות גדולים, וסיפרה לנשים על ההצלחות, הקשיים והאמונה בדרך. "לא פשוט בכלל להיות אישה בספורט, ולכן הרגשתי מדהים לדבר בפני נשים, במיוחד ביום האישה הבינלאומי".
ליאורה גורפינקל (22), היא קצינה בצה"ל, אחות במקצועה, שעשתה את התואר הראשון בסיעוד במסגרת מסלול פסגה- מערך האחים והאחיות של צה"ל, משרתת בתפקידה כאחות בית הספר לקצינים. היא נולדה וגדלה בעיר ומספרת שכל המסגרות שהייתה בהן בעיר, עיצבו את דרכה, בין אם מדובר בבתי הספר, חוגים ואף מסגרות כגון יזמות עסקית לנוער במסגרתה קיבלה אות הצטיינות פנאי העיר חדרה בתחום מנהיגות נוער לשנת 2018. במסגרת הרצאתה דיברה על המקום שהביא לתפנית בחייה- בית הספר לאומנויות לחימה של שלום אדמוני. "מקום שבו מעבר להתחזקות גופנית, נבנה גם חוסן מנטלי ונפשי" מספרת ליאורה. "במקום הזה למדתי לא רק כישורים של הגנה עצמית, אלא עקרונות ,ערכים וכלים לחיים".
רחלי שטרן (36) היא דיאטנית קלינית, בעלת שתי קליניקות, אחת מהן בחדרה, צוות של 5 חמש דיאטניות ועמוד אינסטגרם מתוחזק שמונה כ-60 אלף עוקבים. בהרצאתה היא סיפרה כיצד החלה מאפס, התמידה וגם הצליחה. "ההורים שלי התגרשו כשהייתי בצבא והמצב הכלכלי בבית לא היה מאוד טוב, לכן מימנתי את לימודי התואר בעצמי." מספרת רחלי. "לאחר התואר התחלתי לקבל מטופלים בחדר קטנטן בבית ורק כשהתחלתי להתייצב מבחינה כלכלית החלטתי לפתוח קליניקה בחוץ. הקורונה הייתה נקודת המפנה-כשנאלצתי לסגור את הקליניקה שפתחתי ולחשב מסלול מחדש. עבדתי קשה על עמוד האינסטגרם שגרם לקפיצה בקריירה ובחשיפה שלי, ולאחר שנגמרו הסגרים חזרתי לקליניקה לתקופה הכי עמוסה שעבדתי בה בחיי והחלטתי לפתוח סניף נוסף בהרצליה".
עו"ד הדר סבג מסיקה, המשמשת בשנים האחרונות כיו"ר נעמ"ת חדרה- מישור החוף הצפוני. הדר, בעלת תואר ראשון במשפטים ותואר שני בניהול משאבי אנוש והתמחות בדיני עבודה, היא גם מגשרת, בוררת, מנטורית ארגונית, ואם זה לא מספיק, היא אף משמשת כמנכ"לית קבוצת כדורגל נשים הפועל נעמ"ת חדרה. "אני נהנית כל רגע מהעשייה שלי" מספרת הדר, "אני מוקירה את הזכות שבשליחות הזו- לקום בבוקר ולעשות טוב לאנשים ובפרט לנשים. לחזק ולהעצים אותן, לפרגן, לספק להן כלים וידע בתחומים שונים, לשם כך נולדתי וזה תענוג גדול".
להרצאה שלה קראה הדר- 'דרך הערכים היא דרך צלחה', זאת מכיוון שכאישה שהצליחה לאורך השנים בכל כך הרבה מקומות ותחומים, היא זיהתה שתמיד הייתה נאמנה לערכים שלה. "החיים הם וואן שוט וצריך לעשות אותם בצורה הכי טובה- להיות אדם טוב, הורה טוב, לתת מעצמך, ללמוד, להתפתח, לעבוד , להיות בשמחה, לאהוב בחינם ולהבין שאנחנו עוזבים את החיים האלה בלי לקחת איתנו כלום ומעבר לדברים החומריים אנחנו משאירים אחרינו את חותמנו ואת שמנו הטוב".
הדר בוארון כהן (33), היא בעלת עסק להפעלות, מתנפחים, דוכני מזון ואטרקציות לאירועים וגם יוצרת תוכן ברשתות החברתיות, המשתפת הרבה על היומיום שלה כאמא לילד אוטיסט, במטרה להעלות את המודעות לאוטיזם, עם דגש על התופעות הנלוות לו, המדוברות פחות. מילדותה הדר עסקה בכתיבת שירים וסיפורים קצרים וכן עבדה ככתבת בעבר, ובימים אלה היא לקראת הוצאתו לאור של ספר הביכורים שלה- ספר פרוזה קומי עם נגיעות של קומדיה רומנטית. "תמיד כתבתי תסריטים, כתבות וסיפורים" היא מספרת, "אבל רק אחרי שבני אובחן על הרצף האוטיסטי והתחלתי לכתוב ולשתף באמת על חיי הפרטיים, משהו בכתיבה שלי באמת השתחרר, ובעקבות כך הצלחתי להגשים את חלום חיי ולכתוב סוף סוף ספר עלילתי שלם, עמוק, עם הרבה הומור שחור ושנינות".
מנהלת מרכז הצעירים של פנאי העיר אולה קוזלוב פרץ סיכמה את הערב המוצלח ואמרה "תודה לנשים המופלאות ששיתפו את עשרות הצעירים שהגיעו לערב בסיפור האישי שלהן ואפשרו לכולנו, ללמוד מהן משהו לחיים שלנו. היה לנו את העונג לארח אתכן. תודה גדולה לעו"ד מירי נחשונוב, יו"ר הוועדה לקידום האישה וחברת מועצת העיר ולרויטל פוקס, מנהלת מחלקת אזרחים ותיקים ויועצת ראש העיר למעמד האישה, על שכיבדו אותנו בנוכחותן, תודה אחרונה חביבה לסטודנטים במלגת מעורבות ויזמות חברתית שייזמו והפיקו את הערב".
יו"ר פנאי העיר עו"ד יניב דרי בירך על האירוע, שכאמור פתח את אירועי חודש האישה בעיר ואמר "אירוע TED נשים חדרתיות, שכבר מזמן הפך למסורת חשובה שמרכז צעירים מוביל, מדגיש את תרומתן החשובה של הנשים בעיר- כל אחת בדרכה מהווה מקור השראה והנעה לקהילה כולה. פנאי העיר גאה להוביל יוזמות שמחברות, מעצימות ומפתחות את הקהילות השונות בחדרה ואני מזמין כל אחת ואחד מתושבי העיר להיות שותפים ולתרום לקהילה. אני מאחל לנשות העיר יום אישה שמח ומלא בהצלחות וצמיחה אישית."
|