בעיריית חדרה הורסים מבנים לא חוקיים - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה
חדשות
בעיריית חדרה הורסים מבנים לא חוקיים

רון איתן
יום שני, 27 ביולי 2015, 13:27
עיריית חדרה ממשיכה להרוס מבנים שנבנו ללא היתר. מנכ"ל העירייה: "מן הראוי שהתושבים יבינו שהחוק חזר לרחובות העיר ויש סדר בחדרה". בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את עמדת העירייה ואישר הריסה של גדרות אשר הוקמו ללא היתר בחצר בית בחדרה.

הריסת עמודים. (צילום: באדיבות העירייה)

בית המשפט נעתר לבקשת העירייה למתן צו ללא הרשעה והורה על הריסת הגדרות. מדובר בתושבים אשר בנו גדרות וחנייה למכוניתם ללא היתר ותוך כדי פלישה לשטח ציבורי וחסימת החנייה של שכנם. השכן פנה לוועדת ערר ועדת הערר אשר קבעה כי אכן יש להחזיר לידי הציבור את חלק הדרך שסופח בניגוד לדין.

עיריית חדרה דרשה את הריסת הגדרות, ובתגובה פנו התושבים אל בית המשפט לעניינים מקומיים אשר נענה לפנייתם והתנה את מתן צו ההריסה בנקיטת הליכים גם כנגד צדדים שלישיים שלא היו נוכחים בדיון.

העירייה ערערה למחוזי אשר קבע כי התנאי שהציב בית המשפט לעניינים מקומיים לא היה בגדר סמכותו. "בית המשפט אינו מוסמך להורות לרשות מרשויות המדינה לפתוח בהליכים נגד צדדים שלישיים. הסמכות להחליט על פתיחת הליכים מצויה בידי הוועדה לתכנון ובנייה ומי שמוסמך להורות לה להגיש כתב אישום הוא היועץ המשפטי לממשלה ולא בית משפט", קבע בית המשפט המחוזי.

בהתאם להצעת המחוזי ולהסכמת הצדדים תבצע העירייה את הריסת הגדרות, זו החוסמת את חניית השכן וזו המספחת את השטח הציבורי. התושבים יקימו גדר חדשה על-פי ההיתר, והוועדה תסייע בהסדרת שתי החניות, שלהם ושל השכן, כפי שנקבעו בהיתר המקורי.
בעירייה הביעו שביעות רצון מפסיקת בית המשפט, ואמרו כי העירייה נחושה לאכוף את חוקי העזר ולהרוס כל מבנה לא חוקי שהוקם בעיר.

במקביל להיערכותה להרוס את הגדרות הלא חוקיות, ביצעה העירייה הריסה של 17 עמודי ברזל בגובה של כ-2 מטר בחצר בית משותף שתחמו מבנה לא חוקי שנהרס אף הוא בשבועות האחרונים. ההריסה בוצעה בכפוף לצו הריסה מינהלי, על-ידי טרקטור של העירייה בפיקוח מתפ"א (מנהלת תיאום פעולות אכיפה) והמשטרה.

כזכור, במסגרת אכיפת חוקי העזר בחדרה מבצעת העירייה צווי הריסה נגד מבנים שהוקמו ללא היתר. בחודשים האחרונים נהרסו מספר לא מבוטל של מבנים לא חוקיים, חלקם שימשו למגורים וחלקם לעסקים ללא היתר.

בעקבות האכיפה הבלתי מתפשרת, יותר ויותר תושבים שעברו על חוקי הבנייה מעדיפים לבצע את הריסת המבנים הלא חוקיים בעצמם. במידה ותושבים אינם מבצעים את צו ההריסה, מבצעת העירייה את ההריסה בעצמה בנוכחות משטרתית.

מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון הדגיש השבוע כי, "ההנהלה הנוכחית אוכפת את חוקי העזר ללא משוא פנים, בנחישות ובעקביות, ומן הראוי שהתושבים יבינו שהחוק חזר לרחובות העיר ויש סדר בחדרה".

חיפוש כתבות
   כל הכתבות
חדשות
עוד בחדשות
מדברים על זה
"טרור לא ינצח מדינה. טרור הוא מפלטו של החלש שמזנב בחזק"
אילן אוסטפלד, יועץ אסטרטגיה ות...
מערכת פלאשנט | 12.4.2022
כיתת ותיקים בתיכון טכנולוגי נעמת חדרה יצאה לדרך כיתת ותיקים בתיכון טכנולוגי נעמת חדרה יצאה לדרך
צוות צילום של כאן 11 הגיע לחדר...
ראובן יגיל | 3.12.2021
הכירו את הדפיברילטורים הקרובים אליכם הכירו את הדפיברילטורים הקרובים אליכם
המיזם החברתי 'הצילו! איפה דפי?...
פלאשנט לוקאלי | 22.11.2021
על עורך דין לשון הרע בחיפה – אסור לכם להתפשר! על עורך דין לשון הרע בחיפה – אסור לכם להתפשר!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.11.2021 | ממומן
שנת הלימודים האקדמית החדשה יצאה לדרך שנת הלימודים האקדמית החדשה יצאה לדרך
השבוע יצאה לדרך שנת הלימודים ה...
ראובן יגיל | 15.10.2021
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
יצחק תשובה למען ילדי נתניה יצחק תשובה למען ילדי נתניה
15/3/2026 פלאשנט חדשות
תקציב עיריית נתניה- השקעת ענק של מעל ל – 3 מיליארד שקל תקציב עיריית נתניה- השקעת ענק של מעל ל – 3 מיליארד שקל
13/3/2026 פלאשנט חדשות
גם במלחמה הקהילה לא עוצרת גם במלחמה הקהילה לא עוצרת
12/3/2026 פלאשנט חדשות
זעקת העובדים זעקת העובדים
11/3/2026 פלאשנט חדשות
נשיא בית משפט העליון הורה על שחרור בתנאים של העבריין אייל גינת נשיא בית משפט העליון הורה על שחרור בתנאים של העבריין אייל גינת
8/3/2026 פלאשנט חדשות
עוד בחדשות
המשטרה סגרה עסקים.שהעסיקו שב המשטרה סגרה עסקים.שהעסיקו שב"חים
6/3/2026 פלאשנט חדשות
רסיטל בתוך בית עם סיפור רסיטל בתוך בית עם סיפור
6/3/2026 פלאשנט חדשות
אין גבול לחוצפה אין גבול לחוצפה
3/3/2026 פלאשנט חדשות
קבלו את  עו קבלו את עו"ד אמייה טגה - סגן ראש עיריית נתניה
27/2/2026 פלאשנט חדשות
קרב הבלימה האחרון של בנימינה גבעת אולגה קרב הבלימה האחרון של בנימינה גבעת אולגה
27/2/2026 פלאשנט חדשות
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
מדברים גם על זה