כנס קהילה בבית המורשת ליהדות אתיופיה - -
לוקאלי
כנס קהילה בבית המורשת ליהדות אתיופיה

פלאשנט לוקאלי
יום שישי, 30 ביולי 2021, 10:32
רבים מבני הקהילה האתיופית בחדרה השתתפו בכנס קהילה בהשתתפות ראש העיר צביקה גנדלמן, אנשי ציבור מבני העדה וקייסים. במסגרת הכנס חולקו תעודות הערכה למתנדבים המסורים מהקהילה בתקופת הקורונה

הענקת תעודות הערכה (צילום: דוברות העירייה)

לאחר הפסקה ארוכה בעקבות התפרצות נגיף הקורונה, נערך בשבוע שעבר כנס קהילה בהשתתפות רבים מבני הקהילה האתיופית בעיר. במהלך הכנס שהתקיים בבית המורשת ליהדות אתיופיה, בהשתתפות ראש העיר צביקה גנדלמן, אנשי ציבור מבני העדה, הנהלת בית המורשת, קייסים וכאמור, תושבים רבים, נערך דיון עם המשתתפים בהובלת חבר המועצה ומחזיק תיק השכונות הותיקות טספאי אדרג'או, על נושאים שונים הנוגעים לצרכיה הייחודיים של הקהילה, וכן על העשייה העירונית המתבצעת לקידום יוצאי אתיופיה בחדרה, בכללה שיפור פני השכונות הותיקות, הקמת ועדי בניינים בשכונות, וכן אירועים שונים כגון טקסי זיכרון לנספים בדרך לישראל, אירועי סיגד עירוניים, אירועי תרבות, וכמובן בית המורשת המקיים פעילות של תיעוד, תרבות וקהילה, ויורחב במהלך השנה הקרובה למוזיאון ומרכז מבקרים.

במהלך הכנס דיברו גם יו"ר הנהלת בית המורשת גדי קינדה, מנכ"ל בית המורשת דני מששה ויו"ר הועדה להקמת מרכז המבקרים בבית המורשת, דוד זגיה, שהדגישו כי על הקהילה האתיופית בחדרה לשמור על איחוד ובכך להעצים את כוחה. בנוסף, גם הקייס גרמאו מגבעת אולגה, הקייס יוסף משכונת הפועל המזרחי והקייס רועי מחדרה נשאו דברים בכנס המרגש, בתפילה מסורתית לאיחוד הקהילה, בהקשר של תקופת בין המיצרים. לצד השיח שהתקיים בכנס, הוגש כיבוד אותנטי כגון לחם הדבו המסורתי, ומטעמים שונים מהמטבח האתיופי, שהוכנו על ידי מתנדבות מהקהילה.

כנס קהילה בהשתתפות ראש העיר (צילום: דוברות העירייה)
בנוסף, חולקו במהלך הכנס תעודות הערכה מרגשות למתנדבים ומתנדבות מהקהילה, שפעלו בתקופת הקורונה בשכונות הותיקות, במסגרת פורום טמרצ' הארצי ובשיתוף עם משרד הרווחה ואגף הרווחה העירוני וחבר המועצה אדרג'או וחילקו אריזות מזון מיוחדות לקשישים ולמשפחות חד הוריות, עם מוצרים מהמטבח האתיופי כגון קמח טף, עדשים, בונה (פולי קפה טריים) ועוד, וסייעו להפגת תחושות הבדידות והחרדה בקרב התושבים בתקופת הסגרים. אדרג'או, שהודה לראש העיר גנדלמן על העשייה העירונית הענפה לקידום הקהילה האתיופית בעיר ומתן מענה מיטבי לסוגיות שמעלים התושבים, אמר כי "ההיענות המהירה של ראש העיר בכל עת, היא המנוע והכוח שנותנים לנו להמשיך לעזור ולקדם את הציבור האתיופי בשכונות הותיקות, בנוסף, אני רוצה להודות לעובדי הרווחה, ומחלקת שותפויות בקהילה, שאת עבודתם אני מוקיר ומעריך, והם הראשונים שמגיעים לשטח." אדרג'או הוסיף ופנה אל המתנדבים והמתנדבות ואמר כי פעולותיהם למען הזולת, בייחוד בתקופה קשה בה התפשטה תחלואת הקורונה, הן ביטוי לעוצמה אנושית ייחודית ומרגשת עליה הוא מכיר תודה.

כל הכתבות הקודמות
עוד כתבות שיכולות לענין אותך
חידוש דרכון רומני – כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים את התהליך חידוש דרכון רומני – כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים את התהליך
7/7/2026 פלאשנט עסקים
אישום: תקף ואנס את בת הזוג שלו מספר רב של פעמים אישום: תקף ואנס את בת הזוג שלו מספר רב של פעמים
6/7/2026 פלאשנט חוק ומשפט
ייפוי כוח מתמשך – חשוב לכל אחד ואחת! ייפוי כוח מתמשך – חשוב לכל אחד ואחת!
4/7/2026 פלאשנט חוק ומשפט
פנאי העיר השלימה את מכרז  ההזנה לצהרונים פנאי העיר השלימה את מכרז ההזנה לצהרונים
3/7/2026 פלאשנט לוקאלי
הוצתו קרוואנים ומבני עץ בחדרה הוצתו קרוואנים ומבני עץ בחדרה
1/7/2026 פלאשנט לוקאלי
איך למנוע הצטברות אבנית על זכוכית במקלחון? איך למנוע הצטברות אבנית על זכוכית במקלחון?
30/6/2026 פלאשנט עסקים
נעל מתקנת או ניטרלית? המדריך המלא לבחירת נעלי ריצה והליכה נעל מתקנת או ניטרלית? המדריך המלא לבחירת נעלי ריצה והליכה
27/6/2026 פלאשנט עסקים
האם ניתן לערוך צוואה שמעניקה למת שליטה בעולמם של החיים? האם ניתן לערוך צוואה שמעניקה למת שליטה בעולמם של החיים?
27/6/2026 פלאשנט חוק ומשפט
עוד מכה למשטרה עוד מכה למשטרה
22/6/2026 פלאשנט חוק ומשפט
הבוס גילה על החובות? כך תסירו את רוע הגזירה ותחזרו לנשום הבוס גילה על החובות? כך תסירו את רוע הגזירה ותחזרו לנשום
22/6/2026 פלאשנט עסקים
האם המעסיק יכול להפחית את שכרו של העובד ללא הסכמתו? האם המעסיק יכול להפחית את שכרו של העובד ללא הסכמתו?
19/6/2026 פלאשנט חוק ומשפט
תכנית סוויץ יוצאת לדרך תכנית סוויץ יוצאת לדרך
18/6/2026 פלאשנט לוקאלי
רשת נגד חרקים - הקיץ פשוט לא תסבלו רשת נגד חרקים - הקיץ פשוט לא תסבלו
16/6/2026 פלאשנט עסקים
נפגשו עם מי שהצילו את חייו ממוות נפגשו עם מי שהצילו את חייו ממוות
16/6/2026 פלאשנט לוקאלי
נשים מובילות את טבלאות הניחושים במונדיאל נשים מובילות את טבלאות הניחושים במונדיאל
14/6/2026 פלאשנט צרכנות
נתפסו שני שבחים במרכז העיר נתניה נתפסו שני שבחים במרכז העיר נתניה
14/6/2026 פלאשנט לוקאלי
אסון גדול נמנע במרכז העיר חדרה אסון גדול נמנע במרכז העיר חדרה
12/6/2026 פלאשנט לוקאלי
שני רוכבי אופנוע נפצעו קשה בחלף אולגה שני רוכבי אופנוע נפצעו קשה בחלף אולגה
12/6/2026 פלאשנט לוקאלי
האם עריכת צוואה היא האם עריכת צוואה היא "פתיחת פה לשטן"?
12/6/2026 פלאשנט חוק ומשפט
כך הפילאטיס משנה את עולם הכדורגל כך הפילאטיס משנה את עולם הכדורגל
11/6/2026 פלאשנט לוקאלי
כך הפילאטיס משנה את עולם הכדורגל כך הפילאטיס משנה את עולם הכדורגל
11/6/2026 פלאשנט לוקאלי
שקיות נייר: הבחירה החכמה לעסקים מודרניים שקיות נייר: הבחירה החכמה לעסקים מודרניים
9/6/2026 פלאשנט עסקים
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
31/5/2026 פלאשנט לוקאלי
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
28/5/2026 פלאשנט עסקים
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
28/5/2026 פלאשנט עסקים
כתבות נוספות
נעל מתקנת או ניטרלית? המדריך המלא לבחירת נעלי ריצה והליכה נעל מתקנת או ניטרלית? המדריך המלא לבחירת נעלי ריצה והליכה
27/6/2026 
האם ניתן לערוך צוואה שמעניקה למת שליטה בעולמם של החיים? האם ניתן לערוך צוואה שמעניקה למת שליטה בעולמם של החיים?
27/6/2026 
עוד מכה למשטרה עוד מכה למשטרה
22/6/2026 
הבוס גילה על החובות? כך תסירו את רוע הגזירה ותחזרו לנשום הבוס גילה על החובות? כך תסירו את רוע הגזירה ותחזרו לנשום
22/6/2026 
האם המעסיק יכול להפחית את שכרו של העובד ללא הסכמתו? האם המעסיק יכול להפחית את שכרו של העובד ללא הסכמתו?
19/6/2026