המחלקה הווטרינרית פתחה את השנה החדשה במבצע נרחב, במימון התקציב העירוני, לעיקור וסירוס חתולי רחוב. עד כה בוצעו ניתוחי עיקור וסירוס לכ-400 חתולי רחוב, והצפי הוא לכ-900 חתולים נוספים שיחוסנו השנה מהתקציב העירוני.
במסגרת הפעילות נלכדים חתולי הרחוב, ולאחר שנותחו וחוסנו, הם מאושפזים למשך יממה. בתום האשפוז הם מסומנים באוזן, ומשחוררים בחזרה למקום בו נלכדו.
יצוין כי חתולי רחוב מהווים חוליה חשובה במאזן האקולוגי, ועל-פי פסיקת בג"צ חל איסור לפנותם משטח המחייה, גם אם הם מהווים מפגע. הדרך היחידה לשלוט בהתרבותם הבלתי מבוקרת הינה לכידתם, ביצוע עיקור, חיסון וסימון, והחזרתם למקומם.
המבצע נועד לצמצם את מספר חתולי הרחוב במקומות שבהם ריבויים מהווה מפגע סביבתי או תברואתי, ובד בבד להקטין את הסבל הכרוך בחיי רחוב עבור החתולים.
מלבד מבצעי עיקור וסירוס נקראים עובדי המחלקה הווטרינרית גם במקרים של חתולים נטושים או פצועים ברחוב, ובנוסף נענים לקריאו תושבים למחלקה או למוקד העירוני.
|