פלאשנט עסקים - 6,000 יחידות דיור מתוכננות להיבנות מזרחית לבית אליעזר
עסקים
6,000 יחידות דיור מתוכננות להיבנות מזרחית לבית אליעזר

רון איתן
יום שלישי, 14 בפברואר 2017, 21:01
ראש העיר: "לא אחתום על היתרי בנייה אם לא ייענו דרישותינו". הממשלה מתכננת לבנות שכונה חדשה אך מאחר שמדובר באדמות מדינה, לעירייה אין כל סמכות או כוח לעצור את התוכנית, לכן דורשת העירייה מהממשלה התאמה תשתיתית של העיר טרם בנייה

ראש העיר ומהנדס העיר (צילום: דוברות העירייה)

ראש העיר צביקה גנדלמן ערך מסיבת עיתונאים בנושא כוונת הותמ"ל (הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור) להקים 6,000 יחידות דיור מזרחית לבית אליעזר. לצד ראש העיר השתתף במסיבת העיתונאים גם מהנדס העיר אינג' נועם גרייף. לדברי ראש העיר, לממשלת ישראל יש מדיניות ברורה בנושא הדיור והיא הגדלת מלאי הדירות בארץ על מנת להוזילן, כאשר משרד האוצר באמצעות קבינט הדיור והותמ"ל מתכנן ומוציא לפועל תוכניות אלו.

ראש העיר עדכן כי מאחר שמדובר באדמות מדינה, רשאית הממשלה לעשות בהן כרצונה, מבלי לשאול כלל את העירייה, ואכן תכננה על דעת עצמה את הקמת השכונה מזרחית לבית אליעזר.

יצוין כי בשנה האחרונה החלה ממשלת ישראל בבניית עשרות אלפי יחידות דיור על קרקעות מדינה ברחבי הארץ. בנתניה 12.2 אלף יחידות דיור; בהרצליה 7.4 אלף יחידות דיור; באשקלון 32 אלף יחידות דיור; בראשון לציון 18 אלף יחידות דיור; בבאר שבע 18 אלף יחידות דיור; מודיעין 12 אלף יחידות דיור; ראש העין 13.7 אלף יחידות דיור, ועוד. יודגש כי מאחר שמדובר בקרקעות מדינה, אין הממשלה זקוקה לאישור הרשויות המקומיות לבנייה על אדמותיה. בפתח תקוה, למשל, התנגדה העירייה להקמת מתחמי דיור חדשים, והמדינה אישרה את התוכניות ללא הסכמת העירייה.


עד כה הצליחה עיריית חדרה לבלום את התוכנית המקורית, ולהכניס בה שינויים, ביניהם הקמת אזור תעסוקה חדש לאורך כביש 9; הקמת מרכז אזרחי חדש הכולל מרכז קהילתי חינוכי ובו בית ספר על יסודי ומתנ"ס; פארק רובעי בשטח של 44 דונם, מרכז מסחרי בשטח של כ-15,000 מ"ר, דיור מוגן בהיקף של 300 יחידות דיור, פיתוח רחוב יפה-נוף עם חזית מסחרית לאורכו, כך שיהווה תפר בין השכונה הוותיקה והשכונה החדשה, הקמת מכללה, מגוון דיור בר השגה, צפיפות נמוכה של 10 יח"ד/דונם שמשמעותה בנייה פחות צפופה מרמת הצפיפות הקיימת כיום בחדרה, פיתוח צירים ירוקים המשלבים פינות משחק ומבני ציבור שכונתיים, טיילת היקפית לאורך השדות החקלאיים, המחברת את גבעת הצבעונים ומתחם ספורטק חדש, שמירה והנגשת אתרי הטבע הקיימים, שילוב חורשת האקליפטוסים ברשת הירוקה, פיתוח מתחמי טבע עירוני ושימור ביצת זיתא, כולל פיתוח בריכת חורף, חיבור רוחב נוסף מערבה, מבית אליעזר לכביש 4, חיבור נוסף צפונה לכביש 65 חיבור נוסף דרומה לכביש 9, שדרוג תשתיות קיימות.

גנדלמן: "בכוונתי להמשיך להציג דרישות ברורות וחד משמעיות בנושאים תשתיתיים ותחבורתיים לטובת העיר ותושביה. לא יחתום על היתרי בנייה לתוכנית עד שייווצרו התנאים הבאים: ניצול מרבי של תוכנית המתאר חד/2020; עדיפות לבני חדרה ולתושבים חוזרים במסגרת דיור למשתכן; מתן היתרים למרכז עסקים, מסחר ותעסוקה; הקמת מכללה; מענה תשתיתי במערך הכבישים והשפכים; השוואת תשתיות, ישן מול חדש, לרווחת בית אליעזר".
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
מלון כפר גלעדי נפתח מחדש מלון כפר גלעדי נפתח מחדש
לאחר כשנה וחצי שמלון כפר גלעדי...
פלאשנט עסקים | 21/2/2025
מבצע מיוחד לתושבי חדרה מבצע מיוחד לתושבי חדרה
קניון עופר חדרה עם הטבה משתלמת...
פלאשנט עסקים | 4/11/2024
פעמיים כי טוב בקניון עופר חדרה פעמיים כי טוב בקניון עופר חדרה
...
פלאשנט עסקים | 10/9/2024
מקומות שכדאי לבקר בהם מקומות שכדאי לבקר בהם
...
פלאשנט עסקים | 26/8/2024
מקומות שכדאי לבקר בהם מקומות שכדאי לבקר בהם
...
פלאשנט עסקים | 26/8/2024
עוד בעסקים ובצרכנות
טיב טעם למען נפגעי המלחמה טיב טעם למען נפגעי המלחמה
לרגל יום הבירה הבינלאומי רשת ט...
פלאשנט עסקים | 13/8/2024
"באתי לראות וראיתי פלא"
...
פלאשנט עסקים | 4/8/2024
מגרדים וזוכים מגרדים וזוכים
כל תפריט זוכה בפרס...
פלאשנט עסקים | 9/7/2024
משדרגים את קניון עופר חדרה משדרגים את קניון עופר חדרה
קבוצת קניוני עופר תשקיע 10 מיל...
פלאשנט עסקים | 9/7/2024
תומכות בעסקים בזמן המלחמה הגיעו לפרדס חנה תומכות בעסקים בזמן המלחמה הגיעו לפרדס חנה
...
פלאשנט עסקים | 19/3/2024

כל הכתבות הקודמות