רוני בריק, נשיא התאחדות בוני הארץ, התייחס לנושא תאונות העבודה "המצב בתחום תאונות העבודה בענף שלנו הוא מצב קשה. אני, כמי שאמון על הענף לא ישן בגללו בלילות, והנושא הזה נמצא בראש סדר העדיפויות שלי. לא חשוב כמה זה יעלה לנו וככל שהעניין תלוי בנו, נמשיך לפעול כדי לפחית דרמטית את כמות הנפגעים באתרי הבניה. המפתח להפחתת תאונות העבודה בענף הבנייה הוא הכשרה של צוותים מקצועיים. פיקוח זה דבר חשוב, והמדינה צריכה להשקיע בו הרבה יותר, אבל הוא לא תחליף להרחבת ההכשרה המקצועית בתחום הבטיחות בעבודה".
איציק מויאל יו״ר הסתדרות הבניין והעץ אמר "נשגב מבינתי למה שר שאחראי על ענף כה גדול כמו ענף השיפוצים לא מוצא זמן לבוא לכבד את הכנס בנוכחותו או אפילו להיפגש עם ראשי הענף להבין בעיות הענף. מויאל טען שכבר בשבוע הבא יפעל לתאום פגישה עם שר העבודה והרווחה חיים כץ בכדי שכץ יפעל ויעזור לענף השיפוצים במדינת ישראל".
איוב קרא, סגן השר לפיתוח אזורי, אמר "מהיום הוא נציג השיפוצניקים במדינת ישראל, הדלת שלי פתוחה לכולם". רשם הקבלנים אמנון כהן אמר שעד חנוכה יכנס לתוקף סיווג חדש קבלן שיפוצים לעבודות קטנות, סיווג שלמעשה יסיים את מיסוד ענף השיפוצים במדינת ישראל. כהן ציין שלפני כניסתו לתפקיד היו רק 269 קבלני שיפוצים רשומים ברשם הקבלנים וכיום 758 קבלני שיפוצים רשומים.
רועי כהן נשיא לה״ב טען שלהיות עצמאי במדינה זה לקום בבוקר עם שכפ"ץ, ושזה כמו מלחמה קיומית יומיומית. כיום יש 18,000 קבלני שיפוצים, מתוכן רק 758 רשומים. התאחדות קבלני השיפוצים דורשת מהממשלה ליישם אכיפה לרישום קבלנים והוספת תקציבים לפתיחת קורסים שיאפשרו לקבלני שיפוצים לא רשומים לעבור קורסים והסמכה.
|