פלאשנט עסקים - הפער בין 5 חדרים ל-4 חדרים בחדרה עומד על 270 אלף שקל
עסקים
הפער בין 5 חדרים ל-4 חדרים בחדרה עומד על 270 אלף שקל

מירית אזרחי
יום שלישי, 28 ביולי 2015, 09:44
מחיר החדר החמישי: הפער הממוצע בין דירות 5 חדרים ל-4 חדרים בחריש עומד על 172 אלף שקל. בפרדס חנה-כרכור הוא עומד על 204 אלף ש"ח. באור עקיבא המחיר הוא 233 אלף ש"ח. תמהיל הדירות הנפוץ כיום הוא דירות 4 ו-5 חדרים. דירות 4 חדרים הן המוצר הפופולרי ביותר בשוק הנדל"ן מאחר והן מועדפות על משפחות בתחילת דרכם וזוגות צעירים.

פרויקט לב חריש של חברת נתיב פיתוח בישוב חריש. (צילום: יח"צ)

ניתוח שערכה מחלקת המחקר והאסטרטגיה של אלדר שיווק נדל"ן, המתבסס על נתוני משרד הבינוי לרבעון הראשון של 2015, מגלה כי ישנם מקומות בישראל שהפער בין דירת 4 חדרים לדירת 5 חדרים הוא קטן יחסית, כך שמול הרוכשים עומדת דילמה – האם להוסיף סכום נמוך יחסית ולקבל דירה גדולה יותר כיום או להמתין לשדרוג הבא. הפער הממוצע בין מחיר דירת 5 חדרים לדירת 4 חדרים בישראל עומד על 453.9 אלף שקל - כ-33% יותר, בחלק מהערים המבוקשות בארץ עולה כי הפער הוא קטן בהרבה.

בחריש, למשל, עומד הפער על 171.8 אלף שקל עבור החדר החמישי, מהפערים הנמוכים בארץ. המחיר הממוצע לדירת 5 חדרים חדשה בחריש עומד על 1.1 מיליון שקל ואילו מחיר 4 חדרים חדשה מסתכם ב-936.4 אלף שקל, כלומר עלות החדר החמישי מסתכמת בתוספת של 18% למחיר הדירה.

לדברי שמחה גרידינגר, יו"ר ובעלים של חברת נתיב פיתוח המקימה את פרויקט לב חריש "הפרויקט מושך זוגות צעירים שמחירי הדירות בו מהווים אלטרנטיבה אטרקטיבית ביחס למרכז הארץ. זוגות צעירים מבינים את הכדאיות ברכישת 5 חדרים, אולם לרבים יש מגבלה בהון העצמי אותו הם יכולים לגייס, למרות שלטווח ארוך מדובר בעסקה נכונה יותר עבורם, ולכן חלקם מסתפקים ברכישת דירה של 4 חדרים"

באור עקיבא עומד הפער על 233.5 אלף שקל עבור החדר החמישי. המחיר לדירת 5 חדרים ממוצעת בעיר עומד על 1.39 מיליון שקל, ומחיר דירת 4 חדרים ממוצעת מסתכמת ב-1.16 מיליון שקל, כלומר עלות החדר החמישי מסתכמת בתוספת של 20% למחיר הדירה. לדברי דדי ריזל, מקבוצת שכטר הבונה את פרויקט נוף ים קלאב באור עקיבא, "דירות 5 חדרים מבוקשות מאד באור עקיבא לאור המחיר האטרקטיבי שלהן והיחס עלות-תועלת שהן מציעות. בעקבות כך, בפרויקט שלנו אנחנו רואים זוגות צעירים רבים שמעדיפים כבר לרכוש דירת 5 חדרים, על פני 4 חדרים, ובכך להינות מהיתרונות הרבים בתוספת מחיר לא גבוהה".

פרויקט נוף ים קלאב של קבוצת שכטר באור עקיבא. (צילום: יח"צ)
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
מלון כפר גלעדי נפתח מחדש מלון כפר גלעדי נפתח מחדש
לאחר כשנה וחצי שמלון כפר גלעדי...
פלאשנט עסקים | 21/2/2025
מבצע מיוחד לתושבי חדרה מבצע מיוחד לתושבי חדרה
קניון עופר חדרה עם הטבה משתלמת...
פלאשנט עסקים | 4/11/2024
פעמיים כי טוב בקניון עופר חדרה פעמיים כי טוב בקניון עופר חדרה
...
פלאשנט עסקים | 10/9/2024
מקומות שכדאי לבקר בהם מקומות שכדאי לבקר בהם
...
פלאשנט עסקים | 26/8/2024
מקומות שכדאי לבקר בהם מקומות שכדאי לבקר בהם
...
פלאשנט עסקים | 26/8/2024
עוד בעסקים ובצרכנות
טיב טעם למען נפגעי המלחמה טיב טעם למען נפגעי המלחמה
לרגל יום הבירה הבינלאומי רשת ט...
פלאשנט עסקים | 13/8/2024
"באתי לראות וראיתי פלא"
...
פלאשנט עסקים | 4/8/2024
מגרדים וזוכים מגרדים וזוכים
כל תפריט זוכה בפרס...
פלאשנט עסקים | 9/7/2024
משדרגים את קניון עופר חדרה משדרגים את קניון עופר חדרה
קבוצת קניוני עופר תשקיע 10 מיל...
פלאשנט עסקים | 9/7/2024
תומכות בעסקים בזמן המלחמה הגיעו לפרדס חנה תומכות בעסקים בזמן המלחמה הגיעו לפרדס חנה
...
פלאשנט עסקים | 19/3/2024

כל הכתבות הקודמות