פלאשנט בריאות - מרפאת חיסונים הוקמה במרכז הרפואי ''שהם'' פרדס חנה
בריאות
מרפאת חיסונים הוקמה במרכז הרפואי "שהם" פרדס חנה

מירית אזרחי
יום שלישי, 16 ביוני 2015, 14:43
מרפאת חיסונים חדשה נחנכה במרכז הרפואי "שהם" פרדס חנה, לטובת עובדי המרכז. יצוין, כי כל עובד חדש במערכת הבריאות בכלל ובמרכז הרפואי "שהם" בפרט, מחויב, על פי הנחיות משרד הבריאות, לעבור סדרת חיסונים.

מרפאת חיסונים חדשה במרכז הרפואי "שהם" פרדס חנה. (צילום: דוברות בית החולים)

עד היום התחסנו עובדי המרכז בלשכת הבריאות בחדרה והחל מהחודש יתחסנו במרפאת החיסונים שהוקמה ב"שהם". לצורך הקמת המרפאה יצאו שתי אחיות מהמרכז, חמוטל רז ועליזה זריהן, להשתלם בנושא, ורז מונתה למנהלת את המרפאה.

מנהלת המרכז, ד"ר טניה בוגוסלבסקי, אמרה, כי נוהל של משרד הבריאות קובע אילו חיסונים כל עובד צריך לקבל, על פי עיסוקו ומידת חשיפתו האפשרית לחולי. "הקמת המרפאה הינה צעד נוסף בהתפתחות בית החולים. מטרת החיסונים היא משולבת, הן להגן על העובדים מהידבקות אפשרית והן מניעת העברה אפשרית של מחלות מאיש צוות למטופל. אנחנו רוצים להגן על העובדים ועל המטופלים ולכן אנחנו גם מעודדים את הצוות להתחסן. מדובר במערך לא פשוט ובתהליך מורכב שהחל לפעול בהצלחה רבה".

מנהלת הסיעוד, רונית הר-נוי, היתה הפיילוט לתוכנית. לדבריה, המרפאה אמנם הוקמה על פי הנחיה של משרד הבריאות, אבל מטרתה היא להנגיש את נושא החיסונים לעובדים, שיוכלו להתחסן במרכז עצמו. "חלק גדול מהעובדים הוותיקים יצטרכו לרענן חלק מהחיסונים שקיבלו. מדובר בהליך מורכב, שמחייב תכנון ולפחות שלוש פגישות עם כל עובד. חשוב שהתהליך יקרה אצלנו, אחרת העובדים לא יוכלו לעמוד בו".

מנהלת מרפאת החיסונים, חמוטל רז, אמרה, כי נוהל חדש של משרד הבריאות דורש שבאחריות הארגונים יהיה לחסן את העובדים נגד מחלות מדבקות קשות שיש נגדן חיסון. "התקבלה החלטת הנהלה להקים את המרפאה ולשם כך יצאנו שתי אחיות להכשרה בנושא. בשלב זה המרפאה תפעל יומיים בשבוע, כאשר בתוכנית לחסן את כלל העובדים, חדשים וותיקים, כאשר לכל אחד תיבנה תוכנית חיסונים ספציפית, בהתאם לרמת החשיפה למטופלים. העובדים יזומנו למרפאה באופן אישי, על פי מחלקות וסקטורים".

חיפוש כתבות
   כל הכתבות
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
ניתוח חדשני למניעת פציעות חוזרות של קרע ברצועה הצולבת ניתוח חדשני למניעת פציעות חוזרות של קרע ברצועה הצולבת
צוות אורתופדי במרכז הרפואי "הל...
פלאשנט בריאות | 1/9/2026
10  גורמים שמתחילים בכף הרגל ועלולים להשפיע על הגב 10  גורמים שמתחילים בכף הרגל ועלולים להשפיע על הגב
נכתב ע"י נהור רויזמן, הבעלים ש...
פלאשנט בריאות | 29/8/2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזור? מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזור?
מאת: נהור רויזמן, הבעלים של המ...
פלאשנט בריאות | 15/8/2026
נס בנתניה: התמוטטה וחזרה להכרה לאחר החייאה נס בנתניה: התמוטטה וחזרה להכרה לאחר החייאה
...
פלאשנט בריאות | 12/8/2026
דרופ פוט – כשהרגל מסרבת להתרומם: מה חשוב לדעת על התופעה והטיפול בה דרופ פוט – כשהרגל מסרבת להתרומם: מה חשוב לדעת על התופעה והטיפול בה
...
פלאשנט בריאות | 1/8/2026
"אי אפשר להשאיר מתקן רפואי לא נקי"
...
פלאשנט בריאות | 29/7/2026
אות הוקרה למד״א הצלה שרון אות הוקרה למד״א הצלה שרון
...
פלאשנט בריאות | 29/7/2026
רגל סוכרתית: כך ניתן למנוע את הסיבוכים הקשים של מחלת הסכרת רגל סוכרתית: כך ניתן למנוע את הסיבוכים הקשים של מחלת הסכרת
נכתב על ידי נהור רויזמן הבעלים...
פלאשנט בריאות | 25/7/2026
סכנה!! זיהום בנחלים בצפון סכנה!! זיהום בנחלים בצפון
משרד הבריאות והגנת הסביבה מדוו...
פלאשנט בריאות | 21/7/2026
כשסנדלרים הופכים למנתחים כשסנדלרים הופכים למנתחים
...
פלאשנט בריאות | 18/7/2026

כל הכתבות הקודמות