לדברי מפקדת השלוחה הדר מלכה, "בעוד שהחברים שלכם לא יידעו לקראת גיוס מה הם עומדים לעשות בצבא, אתם תשבו בצד, תחייכו ותהיו רגועים. בוגרי המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר ממשיכים באופן טבעי לשירות צבאי בחיל. כשהחברים סביבכם עוד ישאלו את עצמם מה הם רוצים לעשות כשיהיו גדולים - אתם כבר תהיו גדולים".
עוד מסבירים כי, המערך הטכני הוא גמיש ומתפתח ויודע להתאים עצמו להתקדמות הטכנולוגית הבלתי פוסקת בחיל האוויר. מורשת הקרב של המערך הטכני בחיל האוויר הינה ענפה ביותר וביום הצטרפותם למסלול השוחרים הופכים התלמידים לחלק ממשפחה גדולה, התורמת יום-יום באחריות ובמסירות רבה כל אחד בתחומו, והופכת את החיל לאיכותי ומוביל.
תוכנית הלימודים כוללת שני מסלולים עיקריים: מערכות בקרה ואנרגיה, ואלקטרוניקה ומחשבים. במסלולים מתקיימים לימודים לתעודת בגרות טכנולוגיות הכוללת התמחות במקצועות פיזיקה, מערכות חשמל, פיקוד, בקרה ותקשורת ושפות תכנות.
בנוסף לנושאי הלימוד השונים, בולט הנושא החברתי. מאחר שהשוחרים נחשבים מעין חיילים, יש מעליהם מפקד, שהוא חייל בחיל האוויר. לכל כיתת תלמידים יש קבוצה של מורים מקצועיים בתחומים שונים, מחנכת כיתה וחייל בשירות חובה בחיל האוויר המשמש כמדריך כיתה הדואג לתנאים, לדרישות ולבעיות שלהם ועם זאת הוא זה שמכניס בהם את המשמעת הצבאית והאחריות האישית והחברתית. חיל האוויר מאמין ביכולת ובפוטנציאל הטמון בדור הצעיר של מדינת ישראל ומשקיע משאבים רבים במימושו.
|